NAJAVLJENA BOMBA: Legenda Jugoslavije preuzima reprezentaciju tzv. Kosova?!
Blaž Slišković (u sredini) na večeri sa Vladimirom Petrovićem Pižonom, Foto: Saša Pavlić Koky

opa

NAJAVLJENA BOMBA: Legenda Jugoslavije preuzima reprezentaciju tzv. Kosova?!

Fudbalski savez tzv. Kosova je našao novog selektora

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija tzv. Kosova nije uspela da izbori plasman na Evorpsko prvenstvo, ali ni u baraž koji se igra u martu, pa su u Savezu spremni na promene.

Iako su protiv Švajcarske, prvog favorita grupe I kvalifikacija za EURO 2024, izvukli nerešeno u oba meča (uz sumnjiv otpor pojedinih fudbalera Švajcarske albanskog porekla), igrači tzv. Kosova su na kraju zauzeli tek peto mesto u grupi - iza Rumunije, Švajcarske, Izraela i Belorusije koja ih je pobedila u Prištini u poslednjem kolu.

Ubrzo je došlo do razlaza sa selektorom Primožem Glihom, a njegovo mesto bi mogao da zauzme Blaž Slišković legendarni fudbaler reprezentacije Jugoslavije, naveli su bosanskohercegovački mediji.

Slišković je dobro poznato igračko ime na prostorima bivše Jugoslavije – legenda je Veleža, dobar deo igračke karijere proveo je u splitskom Hajduku, dok je u inostranstvu nastupao za Olimpik Marsej, Lans, Peskaru i Ren.

Popularni "Baka", koga su u igračkim danima zvali "Balkanski Maradona", poslednji trenerski angažman imao je u sarajevskom Željezničaru na svega četiri utakmice u završnici sezone 2020/2021.

Prethodno je vodio Kitči iz Hong Konga, mostarski Zrinjski, Široki Brijeg, klubove iz Kine, Saudijske Arabije, Rumunije i Albanije, dok je trenersku karijeru počeo upravo kao selektor, i to Bosne i Hercegovine.

Vodio je "Zmajeve" od 2002. do 2006, a 2003. mu je zamalo izmakao plasman na EURO. BiH je bila u igri za plasman do poslednje sekunde u "majstorici" sa Danskom, a u odlučujućem meču za direktan plasman u kom im je bila potrebna pobeda igrali su 1:1.

Blaž Slišković, Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine
foto: EPA/Kai Foersterling

Bosanskohercegovački mediji ističu da je BiH igrala najlepši fudbal kada je Slišković bio selektor a posebno žale za tim dobom sada kada su doživeli niz poniženja u nedavno završenim kvalifikacijama, predvođeni prvo Ivajlom Petevom, a onda Savom Miloševićem.

Slišković bi trebalo da vodi tim tzv. Kosova u kvalifikacijama za Svetsko prenstvo koje će se igrati 2026. godine u SAD, Kanadi i Meksiku (ako ga ne preotme Saudijska Arabija).

Bonus video:

04:08

Aleksandar Mitrović posle Bugarske

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.