Najpoznatije "Delije" zajedno sa decom obeležile međunarodni dan fudbala i prijateljstva!
Foto: FK Crvena zvezda

fudbal za prijateljstvo

Najpoznatije "Delije" zajedno sa decom obeležile međunarodni dan fudbala i prijateljstva!

Crvena zvezda zajedno sa poštovaocima kluba i decom učestvuje u projektu “Fudbal za prijateljstvo”
Objavljeno: 22:11h

Niz događaja koji obeležavaju mir, prijateljstvo, jednakost i zdrav način života održan je u čast “Međunarodnog dana fudbala i prijateljstva” širom Evrope, Azije, Afrike, Severne i Južne Amerike.

foto: FK Crvena zvezda

U Srbiji, jednoj od prvih zemalja na svetu koja je postala članica ovog pokreta od 2013. godine, prvotimac FK “Crvena zvezda” Aleksandar Luković, Ambasador projekta za Srbiju od 2014. – poznati TV voditelj Ivan Ivanović, proslavljeni glumac i prijatelj projekta Aleksandar Radojičić, mladi fudbaler – dečiji ambasador “Fudbala za prijateljstvo 2017.” Luka Poljak i mladi novinar i ovodogišnji član Međunarodnog medijskog centra projekta Stefan Radujko - posetili su decu na Institutu za onkologiju – i tom prilikom ih, na prigodan način, priključili međunarodnom dečijem pokretu koji je obeležio svoj dan.

foto: FK Crvena zvezda

Desetina hiljada dece i odraslih su učestvovali u prijateljskim fudbalskim susretima, otvorenim treninzima, javnim grupnim tematskim okupljanjima, maratonima i ostalim sportskim događajima. Učesnici ove izuzetne

globalne manifestacije su tom prilikom dobili i zvaničnu podršku od strane poznatih profesionalnih fudbalskih asova, trenera, TV voditelja i medijskih ličnosti i umetnika.

foto: FK Crvena zvezda

Održavanje “Međunarodnog dana fudbala i prijateljstva” je po prvi put objavljeno 2014. godine od strane mladih ambasadora međunarodnog društveno-odgovornog projekta za decu “Fudbal za prijateljstvo”, zvanično podržanog od strane FIFA i UEFA. Tokom ovog dana, svako ko uvažava i živi po osnovnim vrednostima ovog projekta – kao što su jednakost, poštovanje za kulture drugih i suživot u miru - vezuje oko svoje ruke plavo-zelenu “Narukvicu prijateljstva”, simbol projekta. Plavi končić na narukvici predstavlja mirno nebo, a zeleni – fudbalski teren, prostranstvo dostupno svakome.

foto: FK Crvena zvezda
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.