BOSANCI VEĆ TRAŽE SMENU MILOŠEVIĆA: Klicaju mu "Savo, odlazi" a on odgovara "Neka viču šta hoće!"
Savo Milošević se bori da ostane selektor BiH, Foto: EPA/Jose Sena Goulao

ne da se

BOSANCI VEĆ TRAŽE SMENU MILOŠEVIĆA: Klicaju mu "Savo, odlazi" a on odgovara "Neka viču šta hoće!"

Bosanska javnost je razočarana i već traži smenu Miloševića, ne samo zbog rezultata već i zbog katastrofalne igre i čestog menjanja igrača

Objavljeno:

Vrhunskih srpskih trenera nema već neko vreme, a oni koji su završili sa Superligom Srbije a nisu uspeli da se nametnu u nekoj jakoj evropskoj ligi niti da budu preplaćeni u Kini ili nekoj arapskoj državi, našli su uhlebljenje u komšiluku.

Najbolje je, naravno, ako se možete domoći reprezentacije, ali je današnjim srpskim stručnjacima i tu teško ostati dugo u "sedlu".

Mladen Krstajić je zbog loših rezultata u kvalifikacijama za EP smenjen sa mesta šefa stručnog štaba reprezentacije Bugarske (srećom, bilo je kasno da ugroze Srbiju), a od Sava Miloševića se nije ni očekivalo mnogo na mestu selektora Bosne i Hercegovine.

"Zmajevi" su već bili izgubili realne šanse za plasman u Nemačku, ali bivši trener i igračka legenda Partizana je dovedev da razmrda ekipu i pokaže napredak.

Nasuprot tome, Bosna je zaigrala još gore i doživela potope od Portugala (0:5 u Zenici) i Luksemburga (1:4 u gostima). Onda je na "Bilinom Polju" slavila i Slovačka (2:1). Doduše, Savina Bosna je pobedila Lihtenštajn.

Edin Džeko, Miralem Pjanić, Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine
foto: Armin Durgut / Pixel Media / Profimedia

Prirodno, javnost je razočarana i već traži smenu Miloševića, ne samo zbog rezultata već i zbog katastrofalne igre i čestog menjanja igrača.

Nezadovoljni navijači zvižducima i povicima "Savo, odlazi" dočekali su i ispratili sa terena selektora svoje reprezentacije. Tako su jasno stavili do znanja da ga ne žele na klupi nacionalnog tima.

Savo Milošević
foto: EPA/Fehim Demir

Na konferenciji za medije Savo Milošević je kratko prokomentarisao povike sa tribina.

- Nemam komentar. Nije to do mene. Ne mogu da se bavim navijačima. Ko god dođe na stadion, može da priča, viče šta hoće. Nisam se time nikad bavio. Taman posla - rekao je Milošević kome je sad bitno da samo prezimi na klupi.

Bosna ipak još ima šansu da se nađe na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Naredne godine u martu će igrati u baražu za EP, koji su izborili kroz Ligu nacija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.