ZAR SU HRVATI NA TO SPALI? Selektor Letonije najavljuje pobedu protiv "modrih" i želi da ih spreči da odu na EP!
Da li Letonci mogu da iznenade Hrvate, Foto: Denis LOVROVIC / AFP / Profimedia

au

ZAR SU HRVATI NA TO SPALI? Selektor Letonije najavljuje pobedu protiv "modrih" i želi da ih spreči da odu na EP!

Hrvatska se nalazi u nezavidnoj situaciji

Objavljeno:

Dainis Kazakevičs, selektor reprezentacije Letonije, opušteno najavljuje predstojeći meč sa Hrvatskom, ističući da njegov tim nema ništa izgubiti, dok gosti imaju sve na kocki.

Kazakevičs smatra da je moguće da Letonija pobedi Hrvatsku. Utakmica se odigrava u subotu u Rigi, gde su Letonci do sada slavili samo protiv Jermenije.

Hrvatski tim, predvođen Zlatkom Dalićem, se suočava s pritiskom, budući da bi svaki ishod osim pobede dodatno otežao njihove šanse za plasman na Euro. Iako imaju još jedan meč sa Jermenijom, čak ni dve pobede ne garantuju im prolaz, s obzirom da Vels takođe ima reč u tome.

Unatoč izazovima, Hrvati su fokusirani isključivo na susret sa Letonijom, a selektor Kazakevičs izražava optimizam pred sraz sa favorizovanim rivalom.

"Fudbal je lep sport zato što su iznenađenja uvek moguća. Zato navijači i dolaze na stadion. Domaća publika uvek očekuje pobedu svoje ekipe. U jednoj utakmici je sve moguće. Ako me pitate može li Letonija u jednoj utakmici da pobedi Hrvatsku, moj odgovor je - naravno da može", rekao je Kazakevičs pa dodao:

"Svi igrači su spremni, nema problema niti će biti promena u zadnjem trenutku. Sve ide po planu, emotivne i funkcionalne pripreme su na visini. Imamo planove A i B. Spremni smo za sve moguće scenarije."

Stanje u grupi D nije nimalo prijatno za oči zvanično trećoj najboljoj reprezentaciji na svetu.

Turska je lider sa 16 bodova, praktično je obezebdila plasman na Euro, a velika neizvesnost vlada u borbi za drugo mesto koje vodi na Euro - "mrtva trka" je između Velsa i Hrvatske.

Obe selekcije imaju po 10 bodova i dva meča da odigraju. Velšani će u preostala dva duela bodove tražiti protiv Jermenije u gostima i Turske kod kuće.

Ostvrljani imaju bolji međusobni skor od Hrvatske i u slučaju da na kraju budu bodovno poravnati plasiraće se na Euro.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.