SELEKTOR IZRAELA NAM BACIO RUKAVICU U LICE IZJAVOM O KOSOVU: "Nadam se da će vaš narod živeti mirnije u budućnosti"
Izrael nastupa protiv Kosova večeras u meču kvalifikacija za Evropsko prvnestvo, Foto: Profimedia

čemu ovo

SELEKTOR IZRAELA NAM BACIO RUKAVICU U LICE IZJAVOM O KOSOVU: "Nadam se da će vaš narod živeti mirnije u budućnosti"

Kontraverzna izjava selektora Izraela

Objavljeno:

Selektor reprezentacije Izraela, Alon Hazan, izrazio je svoje mišljenje o uslovima pod kojima je delegacija njegovog tima stigla u Prištinu.

Izrael će odigrati utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije tzv. Kosova u nedelju od 20:45.

Hazan je istakao da će Izrael dati sve od sebe kako bi se izborio za jedno od prva dva mesta u grupi tokom završnice kvalifikacionog ciklusa. Izrazio je svoju nadu da će uslovi biti odgovarajući za sportski susret, naglašavajući važnost utakmice u cilju postizanja željenih rezultata u kvalifikacijama.

- Znamo šta predstavljamo i učinićemo sve da pobedimo u ovoj utakmici, da donesemo malo sreće ljudima. To je nešto što bi trebalo da nas inspiriše - rekao je Hazan.

Utakmica protiv tzv. Kosova trebalo je da bude odigrana u oktobru, ali je odložena zbog početka rata u Izraelu.

Selektor Izraela je smatrao da je prikladno da uporedi trenutnu situaciju u Izraelu, sa onim što se dešavalo u južnoj srpskoj pokrajini.

- Ponosni smo što smo ovde, znam da ste i vi imali sličnu situaciju u prošlosti kao i mi. Nadam se da će vaš narod i naš narod u budućnosti živeti u mirnijem i boljem svetu - rekao je Hazan i time podsetio na dešavanja iz devedesetih godina.

Tako je Izraelac, na neki način, bacio rukavicu u lice srpskom narodu, iako je Beograd napravio konkretan korak i direktno pomogao sportistima iz Izraela.

Košarkaši Makabija i Hapoela svoje evropske utakmice kao domaćini igraju u srpskoj prestonici, a ne u Prištini, a postoje informacije da bi i fudbalski klubovi mogli da privremeno "presele" domaćinstvo u Beograd.

- Cenimo ono što su nam vlada i građani Kosova pružili, a to je gostoprimstvo. Mi smo za fudbal i brinemo samo o sportu. Želimo da se svi ljudi, sa Kosova i iz Izraela, koncentrišu samo na fudbal.

Bonus video:

00:20

Bakljada Delije u Lajpcigu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.