KONAČNO DA NEKO KAŽE NE SAUDIJSKOJ ARABIJI: Ove dve ekipe su prve probile led!
Galatasaraj i Fenerbahče zbog istorijske važnosti žele da se meč igra u Turskoj, Foto: Profimedia

PRKOS

KONAČNO DA NEKO KAŽE NE SAUDIJSKOJ ARABIJI: Ove dve ekipe su prve probile led!

Turski klubovi su odlučili da promene inicijalni plan

Objavljeno:

Galatasaraj i Fenerbahče insistiraju na tome da se turski Super kup odigra na domaćem terenu, a ne, kako je prvobitno planirano, u Saudijskoj Arabiji. Postoji pritisak da se utakmica održi u Turskoj, s obzirom na stogodišnjicu proglašenja republike.

U poslednje vreme, organizacija fudbalskih takmičenja u Saudijskoj Arabiji postala je prilično uobičajena. Ovo bogato naftom kraljevstvo je domaćin brojnim važnim sportskim događajima u poslednjim godinama, i gotovo je sigurno da će biti domaćin Svetskog fudbalskog prvenstva 2034. godine.

Fenerbahče je predložio da se Super kup igra na Ataturk stadionu u Istanbulu ili na stadionu Samsunspora, što je jednoglasno usvojeno na sednici odbora u nedelju.

Samsun, grad na obali Crnog mora, ima poseban istorijski značaj, budući da je Mustafa Kemal Ataturk odatle pokrenuo rat za nezavisnost i nastavio sa uspostavljanjem republike nakon rušenja Otomanskog carstva 19. oktobra 1923. godine.

Pitanje gde će se odigrati Super kup takođe je bilo razmatrano na sastanku Upravnog odbora Galatasaraja, koji je izrazio želju da se utakmica odigra u "otadžbini, koju su naši preci osvojili i branili svojom krvlju, životima, idejama i mudrošću."

Super kup se tradicionalno igra između šampiona i osvajača Kupa, a u ovom slučaju to su Galatasaraj i Fenerbahče. Inicijalno je planirano da se utakmica odigra u Rijadu, Saudijska Arabija, slično kao što su španski i italijanski savezi organizovali Super kup utakmice u toj zemlji u prethodnim godinama.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.