NE IDE PROTIV PROSEKA IZ EVROPE, ALI SU U SRBIJI BAUK: Partizan bez poraza 10 mečeva, a ni gol nisu primili 10 sati
Crno beli nisu primili gol od meča sa Železničarom, Foto: Starsport©

uspešan period

NE IDE PROTIV PROSEKA IZ EVROPE, ALI SU U SRBIJI BAUK: Partizan bez poraza 10 mečeva, a ni gol nisu primili 10 sati

Partizan je nastavio sa serijom dobrih igara i u Ubu

Objavljeno: 10:15h

Fudbaleri Partizana nastavljaju svoj impresivan niz utakmica bez primljenog gola, pobedivši Jedinstvo iz Uba rezultatom 1:0 i ostvarivši plasman u narednu rundu Kupa.

Nemanja Stevanović je bio nepokolebljiv na terenu u Ubu, produživši seriju bez primljenog gola koju je Aleksandar Jovanović započeo u Superligi (508 minuta bez primljenog gola). Partizanova mreža je ostala netaknuta već šesti meč zaredom.

Poslednji put kada je Partizan primio gol bio je 22. septembra protiv Železničara u Pančevu, i to sa penala. Nakon toga, odbrana tima na vrhu tabele postala je nepremostiva za protivnike.

Ovaj podatak govori mnogo o rivalima koji su se suprostavili Duljajevom timu (Napredak, Mladost, Spartak, Radnički 1923, Voždovac, Jedinstvo).

Istovremeno, on naglašava i kvalitet tima Partizana koji, nakon razočaravajućeg evropskog iskustva i poraza od Norsjelanda, nije imao velika očekivanja u domaćoj Superligi.

Iznenadna eliminacija iz Evrope, iako možda čudno zvuči, možda je bila korak unazad koji je bio neophodan Partizanu kako bi fokusirao svoje resurse na domaća takmičenja. Tim je pokazao da možda nije dorastao izazovima sa prosečnim evropskim ekipama, ali na domaćem terenu izgleda nepobediv. To se jasno ogleda u dosadašnjim rezultatima crno-belih.

Partizan i dalje ostaje jedini tim bez poraza u Superligi, sa nizom od deset uzastopnih pobeda i najboljom gol-razlikom.

Naravno, tek predstoje najveći izazovi za Partizan, a nakon njih će biti jasnije da li ovaj tim ima potrebne resurse za ostvarenje najvišeg cilja ove sezone.

Ubrzo će se suočiti sa Novim Pazarom u gostima, zatim će se odmeriti snage kod kuće protiv Čukaričkog, TSC-a i Vojvodine, pa će gostovati u Nišu, a na kraju ovog izazovnog ritma čeka ih odloženi derbi sa Crvenom zvezdom.

Bonus video:

00:20

SPEKTAKL U HUMSKOJ: Partizan protiv Sabaha juri 2 gola zaostatka

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.