"TO SPASAVA ŽIVOTE" - U Alkmaru svi zanemeli dok sudija nije rekao da Dost daje znake života... (FOTO/VIDEO)
Bas Dost, Foto: Printscreen/TV85

odahnuli

"TO SPASAVA ŽIVOTE" - U Alkmaru svi zanemeli dok sudija nije rekao da Dost daje znake života... (FOTO/VIDEO)

Sudija nije odmah prepoznao uregntnost situacije, ali srećom nije ni prekasno

Objavljeno:

Nekoliko neželjenih scena, ali koje se nažalost povremeno dešavaju, videli smo danas na fudbalskim terenima. U Superligi Srbije je fudbaler Čukaričkog Vojin Serafimović pao krvave glave posle sudara sa Normanom Kembelom iz Vojvodine.

A u Holandiji je bilo još napetije. Iskusni napadač NEK Najmehena, Bas Dost, kolabirao je na centru terena u 87. minutu meča sa AZ-om u Alkmaru.

Sudija nije odmah prepoznao uregntnost situacije, ali srećom nije ni prekasno. Lekari su utrčali na teren sa defibrilatorima, ali nije poznato da li su ih i upotrebili. Srećom, bivši reprezentativac Holandije je došao sebi i svi su odahnuli.

- Na svu sreću, mi u Holandiji smo dobro pripremljeni za ovakve stvari. To spasava živote. Niko od nas nije znao šta se dešava sve dok sudija Jerun Manshot nije rekao da je Dost dao znake života. Mislim da je Bas imao mnogo sreće što je medicinski tim stigao tako brzo - rekao je posle meča za ESPN direktor NEK-a Vilko fan Shaik.

On je dodao i da je na tribinama bio prisutan Dostov otac i da je Bas tražio da on ode sa stadiona.

- Želeo je da pozove suprugu. Činjenica da je bio u stanju da to uradi ipak nešto govori - dodao je Fan Shaik.

Igrači su bili duboko potreseni prizorom Dosta kako se nekontrolisano trese ležeći na travi.

- U svlačionici je bilo tiho. Nismo mogli da igramo fudbal posle ovoga. Sjajno je kako su iz AZ-a reagovali, niko nije morao ni da pominje nastavak meča. Dopala mi se i reakcija svih na stadionu, to je velika stvar u fudbalu. Nadajmo se da će ubrzo biti bolje. Nestvarno je sve ovo. Fudbal više nije bitan, ovo je ostavilo utisak na sve nas. Bas je u dobrim rukama, to je najvažnije - dodao je Fan Shaik.

Podsetimo, pre mesec dana, 30. septembra, prekinut je još jedan meč Eredivizije, između RKC-a i Ajaksa (2:3). Tada je došlo do sudara napadača "Kopljanika" Brajana Brobija i golmana domaćih Etjena Fesena koji je posle udarca u glavu ostao bez svesti.

U trenutku prekida duela u Alkmaru, NEK je vodio 2:1.

Bonus video:

00:25

Bakljada Delija pred sam početak meča

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.