BRUKA SRPSKOG FUDBALA: Klub iz zemlje sa 50.000 stanovnika sam osvojio više bodova nego Zvezda, TSC i Čuka zajedno!
Loši rezultati će tek ostavljati posledice, Foto: Starsport©

tuga

BRUKA SRPSKOG FUDBALA: Klub iz zemlje sa 50.000 stanovnika sam osvojio više bodova nego Zvezda, TSC i Čuka zajedno!

Ponor srpskog fudbala

Objavljeno: 13:02h

Srpski klubovi se nisu proslavili u Evropi ove nedelje, pošto su nakon poraza Zvezde u Lajpcigu istu sudbinu doživeli i TSC i Čukarički, te su nakon devet odigranih mečeva u grupnoj fazi ostali na ukupno dva osvojena boda.

Valja podsetiti da je jedina pobeda srpskih klubova ove sezone u Evropi i dalje ona Partizanova protiv Sabaha u kvalifikacijama za Ligu konferencija (2:0).

Poražavajuće, takođe, zvuči činjenica da je ta jedina pobeda ostvarena protiv tima sa najslabijim rejtingom od svih koji su bili rivali našim ekipama u kvalifikacijama i grupnoj fazi.

Evropsku sezonu, podsetimo i na možda najvažniju činjenicu, krenuli smo sa najviše klubova od kada se takmičimo na evro-sceni (Zvezda, Partizan, TSC, Čukarički, Vojvodina).

Imajući u vidu prethodno navedeno, neprijatno zvuči podatak da je samo jedan klub sa Farskih Ostrva, jedini koji se takmiči u Evropi, upisao duplo više bodova nego tri srpska u grupnoj fazi.

U četvrtak na Farskim Ostrvima ispisane su nove stranice istorije tamošnjeg klupskog fudbala i prvaka ove države Ki Klaksvikadočekana je prva pobeda u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

Ovaj tim, koji je već pisao istoriju ove sezone, savladao je ljubljansku Olimpiju u Ligi konferencija 3:0 uz dve asistencije nezadrživog Arnija Fredriksberga i tako je ovaj klub u najuspešnijoj godini od kada postoji ostvario i prvi trijumf u grupnoj fazi.

Pre toga, Farani su iznenadili renomirani Lil odigravši sa predstavnikom Francuske bez golova.

Ne možemo, naravno, na osnovu poređenja ovosezonskih evro rezultat klubova iz obe zemlje zaključiti da se bolji fudbal igra na Farskim Ostrvima nego u Srbiji ali sa velikom sigurnošću možemo konstatovati da je srpski fudbal kvalitativno bliži Faranima nego najjačim ligama Evrope ili makar onima srednjeg ranga.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)..


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.