SELEKTOR CRNE GORE: Bili smo opasniji od Srbije, bila je "živa" utakmica, a onda...
Miodrag Radulović, Foto: Starsport©

žali

SELEKTOR CRNE GORE: Bili smo opasniji od Srbije, bila je "živa" utakmica, a onda...

Individualni kvalitet, za koji sam rekao da je najveći u grupi, sa klupe je rešio meč, slično se desilo i u Podgorici - istakao je Miodrag Radulović

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Srbije je nadigrala Crnu Goru u oba poluvremena, ali je tek u drugom uspela da slomi otpor "Sokolova" i sa dva gola u kratkom razmaku overi trijumf 3:1 (1:1).

Selektor Crne Gore, Miodrag Radulović, realno je analizirao celu utakmicu

- Pre svega čestitao bih Srbiji na zasluženoj pobedi, ja mogu biti zadovoljan kako je naša ekipa delovala, ono što smo obećali, tako smo se predstavili, imali smo sjajno prvo poluvreme, ali već od starta smo imali jednu povredu (Andrija Vukčević, prim.aut.), zatim prvi udarac u okvir gola, bio je gol, tako da smo krenuli iz hendikepa. Smogli smo snage, da se trgnemo, da postignemo gol, da par puta ozbiljno zapretimo, bili smo opasniji od Srbije, krenuli u drugo poluvreme takođe hrabro, do 70. minuta, kad je pao drugi gol, bila je živa utakmica. U tom momentu je individualni kvalitet, za koji sam rekao da je najveći u grupi, sa klupe je rešio meč, slično se desilo i u Podgorici. Kad imate takva dva igrača na klupi (SMS i Kostić, prim.aut.), izgubili smo u tom trenutku poziciju, izgubili smo taj sistem, postavku i znali su to da kazne. Zatim smo krenuli da izjednačimo, ali smo primili treći gol i tu je bilo gotovo.

Radulović je potom odgovorio na pitanje novinara, da li je taj drugi gol srušio postavku i rešio utakmicu.

- Hvala na čestitkama i lepim rečima, ako treba, da se izgubi, onda je ovo dostojanstven način od izuzetnog protivnika. Svakako je taj drugi gol prelomio, bilo je malo vremena, odmah smo izvršili izmene i krenuli smo napred, ali pre nego smo izvršili, primili smo treći gol, bilo je tu neka... U odbrani je bila jedna situacija gde smo izgubili loptu (Marušić, prim.aut) i to su kaznili.

Miodrag Radulović
foto: Starsport©

Prokomentarisao je Radulović i situaciju u grupi.

- Pa, to je samo potvrda da ja uvek kad sam govorio iskreno i ono što osećam, a pogodio sam 90 odsto što sam rekao. Grupa je veoma izjednačena, bilo je dosta nezadovoljnih kad smo igrali 2:2 u Litvaniji, a pobedili su Bugare, vodili su 2:0, namučili su Mađare, zakomplikovala se situacija. Mađari pre naše utakmice idu u Bugarsku, međutim, mislim da Bugarska zaslužuje da pobedi, mi ćemo se koncentrisati na nas, imamo igrače sa žutim kartonima, hoćemo da završimo kako treba, a onda da vidimo. Biće i ta utakmica odlučujuća, borićemo se za svaki gol, za svaki bod, da što uspešnije završimo kvalifikacije.

Prokomentarisao je i igru svojih fudbalera.

- Zadovoljan sam kako su igrali, nismo valorizovali bodovno, dobili smo igrača tog koji će značiti i jedan i drugi, videli ste. Tućiju je bila prva takmičarska utakmica, na prijateljskim utakmicama, kada sve oduzmemo i saberemo, takmičili smo se i dobili smo par novih igrača i treba biti zadovoljan tim.

Bonus video:

00:15

Navijači Crne Gore u sukobu sa policijom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.