LEGENDARNI BERBATOV BESAN: "Neznalice smesta da napuste bugarski fudbal!"
Berbatov nije zadovoljan stanjem u Bugarskom fudbalu, Foto: Georgi Paleykov/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

PREKIPELO JE

LEGENDARNI BERBATOV BESAN: "Neznalice smesta da napuste bugarski fudbal!"

Poraz protiv Litvanije dodao je so na ranu

Objavljeno: 11:21h

Dimitar Berbatov, ikona bugarskog fudbala, nedavno je javno pozvao na reforme u fudbalskoj organizaciji svoje zemlje. Bivši napadač koji je igrao za klubove poput Mančester junajteda, Totenhema i Bajer Leverkusena, takođe je kandidat za mesto predsednika Fudbalskog saveza Bugarske.

Nakon poraza od Litvanije u Sofiji rezultatom 0:2, Berbatov je na svom Facebook profilu izrazio svoje oštre stavove i pozvao na temeljne promene u bugarskom fudbalu. Ovakvi apeli često igraju ključnu ulogu u poticanju promena i reformi unutar sportskih organizacija.

"Radimo već dve godine za dobrobit bugarskog fudbala, pokušavajći da uklonimo ovo zlo koje je zahvatilo bugarski fudbal, ove nekompetentne ljude koji vladaju našim fudbalom. Svi mi, zajedno, ujedinjeni, ne na rečima, već u delima, moramo da uradimo sve da ove neznalice napuste bugarski fudbal smesta", kaže Berbatov.

On je sa još nekoliko bivših igrača među kojima je i Stilijan Petrov, odavno kritičar stanja u FS Bugarske. Berbatov je zatražio pomoć svih u fudbalskoj zajednici.

"Ako ne uradimo ništa i ostanemo neaktivni, rezultati će biti isti u klupskom i reprezentativnom fudbalu. Ovo što vidimo su rezultati odluka upravnika koji sada rukovode - kakve trenere dovode, koji metod koriste, koji smer razvoja daju našem fudbalu. Sada i godinama unazad rezultat je nula u smislu napretka", dodao je.

On je rekao i kako ga ljudi svakodnevno zovu i traže da uradi nešto, a onda strast splasne posle samo nekoliko dana.

"Potreban nam je restart fudbala, nova strategija razvoja, katarza u svim aspektima sporta u Bugarskoj. Ovo je veoma važan i odgovoran posao i on počinje aktivnošću svih nas zajedno", zaključio je Berbatov.

Bonus video:

04:42

SRBIJA ILI ŠVAJCARSKA, KOJU ZEMLJU ĆE IZABRATI: Bio je odličan protiv Zvezde, a onda je Maleš pomenuo i reprezentaciju

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.