SELEKTOR HRVATSKE VAN SEBE: Preuzimam odgovornost!
Zlatko Dalić, Foto: EPA/Christian Bruna

teško mu pao poraz

SELEKTOR HRVATSKE VAN SEBE: Preuzimam odgovornost!

Hrvatska ugrozila plasman na Evropsko prvenstvo

Objavljeno:

Hrvatska je doživela novi šok u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pošto je poražena od selekcije Velsa sa 2:1, i tako došla u situaciju da se ne pita za plasman na evropsku smotru.

Selektor "vatrenih" Zlatko Dalić je priznao da je njegov tim izgledao loše na terenu i da je rival zasluženo slavio.

- Zaslužen poraz. Vels je bio bolji, agresivniji, pokazao više želje, rešio je svoje situacije. Imamo problem u napadu, nemamo ideje kako da dođemo do gola. Ovo je zaista loše. Doveli smo se u tešku situaciju. Imali smo izglednu situaciju, sad zavisimo od drugih. Imamo još dve utakmice. Preuzimam odgovornost, mogao sam nešto bolje da napravim. Zaista teška situacija. Hteo sam da Vida donese agresivnost i to je doneo. Loša utakmica, moramo da se pobrinemo za ovo. Ovo je problem kad ne stvaramo šanse. Da, nismo imali kreacije napred. Bezidejni smo bili, zaista loše. Ne znam šta bih rekao na sve ovo. Moramo da podignemo glavu i izviniti se za ovo- rekao je Dalić.

Fudbaleri Hrvatske
Fudbaleri Hrvatskefoto: Denis LOVROVIC / AFP / Profimedia

Velsu predstoje utakmice sa Jermenijom na strani i Turskom kod kuće, dok će Hrvatska igrati u gostima sa Letonijom, odnosno sa Jermenijom u Zagrebu.

- U problemima smo, čekamo iduće dve utakmice, ne zavisimo samo od sebe. Nadamo se da ćemo se oporaviti i da će neki igrači zalečiti povrede. Na poluvremenu smo hteli da okrenemo stvari. Juranović je imao mali problem. No odmah smo pogrešili na početku drugog dela. Vels je bio agresivan, imao je podršku publike- rekao je on i dodao:

- Imamo puno problema, no moramo videti kako da se podignemo, kako dobiti Letoniju, kako se pripremiti. Moramo ovo prebroditi i okrenuti se idućim utakmicama. One su za nas biti ili ne biti.

Bonus video:

02:54

Dušan Tadić posle poraza od Mađarske

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.