ZVEZDI NIJE VALJAO, A SADA GA ŽELE VELIKANI EVROPSKOG FUDBALA: Srpski klub pred ogromnom FINANSIJSKOM INJEKCIJOM!
Veljko Ilić i saigrači iz TSC-a, Foto: Starsport©

KAKAV POSAO

ZVEZDI NIJE VALJAO, A SADA GA ŽELE VELIKANI EVROPSKOG FUDBALA: Srpski klub pred ogromnom FINANSIJSKOM INJEKCIJOM!

Veliki propust rukovodstva sa Marakane

Objavljeno:

TSC je imao izuzetno uspešnu sezonu i trenutno ostvaruje sjajne rezultate pod vođstvom trenera Žarka Lazetića. Tim je nedavno bio prvi u Superligi i ostvario istorijski rezultat u Ligi Evrope, osvojivši bod protiv grčkog velikana Olimpijakosa.

Ovaj uspeh privukao je pažnju i izvan Srbije, posebno kod grčkih medija koji su izvestili da je Nemanja Stojić, jedan od junaka meča protiv Olimpijakosa, razmatran kao moguće pojačanje za ovaj grčki klub. Stojić je čak asistirao za gol u 90. minutu tog meča.

Međutim, predsednik TSC-a, Janoš Žemberi, nije želeo širiti detalje o potencijalnom interesovanju drugih klubova za Stojića, osim što je otkrio da su prošle sezone odbili ponude iz inostranstva za ovog talentovanog štopera, koji je pod ugovorom sa TSC-om do leta 2025. godine.

TSC je ostvario značajne transfere u protekloj sezoni, uključujući prodaju Mihajla Banjca Krasnodaru i Petra Ratkova Red Bull Salzburgu. Sljedeći transfer koji donosi značajna sredstva možda će biti onaj perspektivnog golmana Veljka Ilića, koji ima samo 20 godina.

Kako prenosi Mocart sport mladog čuvara mreže protiv Olimpijakosa gledao je skaut Đenove, a ima i drugih koji bi ga rado doveli u svoje redove.

"Imamo veliko interesovanje za golmana Ilića. Gledao ga je Fajenord, mnogo klubova se raspitivalo za njega i on je sigurno jedan od naših sledećih velikih transfera".

Jedan od velikih talenata TSC-a je i Mateja Đorđević

"Recimo, Đorđevića kada smo doveli iz Voždovca odigrao je četiri utakmice i već su ga hteli iz AIK-a po četiri puta većoj ceni, ali je nažalost povredio rame. Imamo uvek mlade igrače za koje postoji interesovanje, tako da ćemo videti ko će biti sledeći transfer".

Voleo bi predsednik kluba da ima mogućnost da nosioce ekipe zadrži duže u klubu, ali,...

"Ja ih ne bi dao, ja bi ih uvek čuvao. Stojić je mogao i prošle godine da ode, ali ga ja nisam dao jer nam je želja bila da sačuvamo kostur ekipe. Nažalost, i mnogo veće ekipe od nas moraju da prodaju igrače jer to je proces kroz koji postaješ još veći".

Osvrnuo se Janoš Žemberi i na planove TSC-a u zimskom prelaznom roku.

"Mi ne ludujemo, imamo dosta igrača koji čekaju svoju šansu da igraju. Prodaćemo na zimu možda jednog-dva igrača, ali gledamo da sačuvamo ovaj igrački kadar do proleća. A neka jača pojačanja dovodićemo verovatno tek na leto sledeće godine", objasnio je prvi čovek Topolčana.

Bonus video:

01:38

Delije u transu posle gola Zvezde protiv Mančester Sitija

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.