"DA JE RAŠA OTIŠAO SAM, NASTRADAO BI!" Kapiten Legije otkrio detalje iz holandskog zatvora sa Pankovim (FOTO)
Hapšenje Radovana Pankova, Foto: Marcel van Dorst/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

STRAŠNA ISPOVEST

"DA JE RAŠA OTIŠAO SAM, NASTRADAO BI!" Kapiten Legije otkrio detalje iz holandskog zatvora sa Pankovim (FOTO)

Te sate, neizvesnost i strahove koji su me tada pratili ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju, rekao je između ostalog Žozue

Objavljeno:
Veljko Petrović

Legija iz Varšave je u sredu objavila snimak hapšenja Radovana Pankova i kapitena Žozue posle gostovanja AZ Alkmara u grupnoj fazi Lige konferencija.

Popularni Raša bio je osumnjičen za nanošenje tesnih povreda radniku obezbeđenja, a Žozue je najpre pregovarao sa policijom i završio u zatvoru.

- Bila je to užasna noć. Nikada nisam doživeo ništa tako loše, tako nepravedno. A verujte mi, prošao sam svašta u životu. Te sate, neizvesnost i strahove koji su me tada pratili ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju. Izašao sam iz zatvora, ali trebaće mi neko vreme da se psihički oporavim. Znam da moram živeti s tim, ali s druge strane voleo bih ga se rešiti, kao i svih stvari koje sam tada nosio - rekao je Žozue za sajt sportfakty.wp.pl.

Hapšenje Žozuea
Hapšenje Žozueafoto: Marcel van Dorst/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nastavio je u istom tonu.

- Sedimo u autobusu i odjednom me zove trener, kao kapitena. On je ispred autobusa, ja sam nazad. Kaže mi da policija ima osumnjičenog jer je navodno jedan od radnika obezbeđenja povređen. A taj osumnjičeni je Raša Pankov. Bio sam iznenađen - istakao Je Žozue.

Radovan Pankov i Žozue na jednoj od utakmica Legije
Radovan Pankov i Žozue na jednoj od utakmica Legijefoto: Piotr Kucza / Zuma Press / Profimedia

Kako je objasnio, ubrzo je i on postao jedan od osumnjičenih.

- Trener mi je tada rekao da policija želi da on prespava u policijskoj stanici. Ali nikad nam nisu rekli da je u pritvoru. I verujte, nije isto. Zatim kažem treneru da bi moglo doći do povrede ako Raša tamo ode sam. Gledajući kako su se ponašali prema nama bio sam siguran da bi Raša, ako bi bio sam, nastradao. Rekao sam da ne može tamo sam. Trener je odgovorio da tu nema mesta pregovorima. Prošlo je 15 minuta, trener razgovara s policijom, razgovara s Rašom i on kaže ok, ići će s policijom. Policajci su već rekli da će na silu ući u autobus ako fudbaler ne ode. A to bi bio masakr. Ne kažem da bi nas pobili, ali bilo bi 'masno'. Pa Raša kaže, u redu, dolazim. Ali onda policajac kaže: Ne, ne, ne. Već postoje dvojica osumnjičenih. Drugi nosi crne naušnice. Trener pita 'Ali ko je onaj s crnim naušnicama?' Policajac odgovara 'Ne znam. Onaj s crnim naušnicama - poručio je Žozue.

Hapšenje Radovana Pankova
Hapšenje Radovana Pankovafoto: Marcel van Dorst/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

A u zatvoru je bilo užasno i nešto što niko ne bi poželeo ni neprijateljima.

- Pa, miris nije bio ugodan. Smrad mokraće. Možete zamisliti. Završio sam u maloj ćeliji. Pre nego što sam priveden, dok sam bio tamo i nakon što sam izašao, nisam imao nikakve prijave! Pa zašto su me odveli tamo? Ne razumem. Dali su mi hleba, ali nisam hteo da jedem. Pola dana nisam ništa jeo. Samo sam tražio da se operem. Ruke, lice. Pa su mi rekli da imam umivaonik iznad WC-a. Dakle, vi sedite u ćeliji, a u susednim su ćelijama drugi. A ti ne znaš ko je to. Jesu li nekoga ubili ili nekoga silovali, nemate pojma ko je kraj vas. Strašno - zaključio je Žozue.

Bonus video:

00:21

Gužva pred utakmicu Zvezda - Jang Bojs

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.