DA LI JE PROBLEM ZVEZDE BAHAR ILI NAVIJAČI? Borba između napretka kluba i večnog proživljavanja prošlosti!
Barak Bahar, Foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

analiza

DA LI JE PROBLEM ZVEZDE BAHAR ILI NAVIJAČI? Borba između napretka kluba i večnog proživljavanja prošlosti!

Da li je situacija u Zvezdi toliko crna i da li je problem trener

Objavljeno: 13:43h
Vasilije Kićanović

Crvena zvezda je sinoćnim remijem na prepunoj Marakani došla do prvog boda u ovogodišnjoj Ligi šampiona, a navijači kluba su taj remi dočekali sa pomešanim emocijama.

Tim Baraka Bahara nije bio inferioran protiv šampiona Švajcarske, ali isto tako nije bio ni dominantan sve do poslednjih 15-20 minuta meča kada su crveno beli leteli po terenu i stvarali šansu za šansom ispred gola Racopija.

Barak Bahar
foto: FK Crvena zvezda

Na kraju rezultat koji u potpunosti ostavlja Zvezdu u trci za proleće u Evropi, ali i vidljiv napredak u igri u odnosu na period u poslednjih mesec dana. Izgleda da crveno beli konačno počinju da deluju kao tim i da se novi igrači uklapaju u sistem, ali javnost izgleda nema strpljenja i nerešen rezultat sa timom kao Jang Bojs posmatra kao ozbiljan neuspeh, čak iako se radi o ekipi koja je sličnih igračkih kvaliteta kao Zvezda.

FK Crvena zvezda
foto: Starsport

Nakon završetka utakmice mnogi se žale na formaciju tima, na to što u ekipi nema Kange,Degeneka i kako bi Vladan Milojević ili čak Miloš Milojević bili bolje opcije na klupi Zvezde umesto Izraelaca.

Dejan Stanković, Vladan Milojević
foto: Starsport©

Deluje kao da većina publike konstantno apostrofira negativne stvari u igri Zvezde bez pokušaja da se pažnja skrene na ozbiljan napredak tima.

Konstantno uporedjuju ekipe i vremena i kako bi neki drugi igrači i treneri sa fudbalerima mnogo nižeg renomea uspeli da savladaju taj "mali Švajcarski klub".

jang bo, Jang Bojs
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Veliki broj njih zaboravlja na koji način je Zvezda dolazila do bodova i na koji način je uspevala da se plasira u Evro takmičenja ranijih godina i kako su svi igru crveno belih kod Vladana Milojevica smatrali dosadnom, da se igra kod Stankovića zasnivala na energiji, a kada nje nema sledi pad i čest gubitak prednosti (Makabi kući i u gostima), dok je kod Miloša Milojevića dosta toga bilo tragično, iako je prvenstvo Srbije osvojio bez ijednog poraza.

Miloš Milojević
foto: Starsport©

Bahar je upravo uradio ono što se od njega tražilo, napravio je ofanzivnu Zvezdu koja napada i koja igra atraktivan fudbal koji je viđen sinoć, ali i u pripremnom periodu i na startu sezone, ali već posle mesec dana i nekoliko loših mečeva kreće hajka kako on jednostavno ne poznaje fudbal i nije kalibar za Zvezdu.

FK Crvena zvezda, FK Fiorentina, Prijateljski meč
foto: Starsport©

Godinama je problem kluba bila kondicija igrača i njihova (ne)mogućnost da izdrže ritam čitav meč, dok je sinoc vidjeno suprotno, crveno beli su uspeli da u poslednjih pola sata meča u potpunosti "uguše" svaki pokušaj Jang Bojsa, a nakon toga jos jačom silom napadnu.

FK Crvena zvezda
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Tu se jasno vidi da publika najvećeg srpskog kluba nema ni trunku strpljena i traži rezultate odmah, koristeći argument da je ovo najskuplji tim Zvezde, ali zaboravlja da je i pored toga jedan od najjeftinijih u Ligi šampiona. Godinama se domaće prvenstvo "hejtuje" i ismeva zbog monotonije i vec unapred poznatog rezultata, a sada kada konačno prvenstvo deluje zanimljivo, koristi se argument kako je Zvezda oslabila, dok niko ne iznosi mišljenje da je liga možda jača, da konačno imamo nekoliko pristojnih ekipa koje mogu da zakomplikuju prvenstvo i to je svakako ozbiljan napredak, jer samim tim skače celokupni kvalitet lige.

FK Crvena zvezda, FK Mančester siti, FK Mančester Siti, Fil Foden, Mirko Ivanić
foto: FK Crvena zvezda

Na kraju, postavlja se pitanje, šta navijači žele, jer deluje da bi i tesna pobeda takođe imala sličan epilog, a i da je klub zabeležio sve pobede u prvenstvu to bi se smatralo minornim jer se isto to prvenstvo uzima zdravo za gotovo.

Delije, Navijači Crvene zvezde
foto: Starsport©

Sa fudbalske tačke gledišta, deluje da Zvezda raste, da dobija sve veće poštovanje u Evropi i da igra sve bolji fudbal, a ostaje da se nadamo da ovoga puta klub neće biti "pojeden" od strane nezadovoljnog dela navijača.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

01:06

Delije razvile transparent

(Espreso/Vasilije Kićanović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.