FUDBALERI PARTIZANA JASNI: Želimo trofej Lige šampiona!
Omladinci Partizana, Foto: FOTO: FK Partizan

parni valjak

FUDBALERI PARTIZANA JASNI: Želimo trofej Lige šampiona!

Prvotimci Parnog valjka izneli jasan cilj u elitnom takmičenju

Objavljeno: 18:07h

Omladinski tim Partizana je aktuelni šampion Srbije i kao takav je dobio priliku da učestvuje u omladinskoj Ligi šampiona.

Dok Crvena zvezda igra kroz grupnu fazu, Partizan ide nokaut "stazom" i počelo je veoma dobro.

U prvom meču protiv Univerzitatee iz Krajove, crno-beli su slavili rezultatom 1:0 na gostovanju u komšiluku. Jedini gol dao je Dušan Jovanović u 15. minutu.

Omladinci Partizana slave pobedonosni gol u Krajovi
Omladinci Partizana slave pobedonosni gol u Krajovifoto: FOTO: FK Partizan

Lepa prednost pred revanš koji je na programu 25. oktobra u Humskoj, a posle jučerašnjeg meča svoje utiske su u razgovoru za klupski sajt izneli trener Nenad Stojaković, kapiten Mateja Stjepanović i napadač Dušan Jovanović.

- Nastavili smo da pišemo istoriju, ovo je prva pobeda omladinaca Partizana u Ligi šampiona. To je novoosnovano takmičenje, koje mi do sada nismo igrali i zaista je zadovoljstvo i čast što smo trenutno u toj situaciji da pišemo istoriju. Trudili smo se da sve bude pripremljeno kako treba. Zaista, svi momenti igre i prekida, preko visokog pritiska - obratili smo pažnju na svaki segment! Međutim, od sredine prvog poluvremena, iako smo znali i imali plan kako da rešimo te situacije, nismo dobro rotirali na toj strani i protivnik nam je pravio višak. Odatle su i stvorili te dve šanse koje su imali. Negde smo pokušali i uspeli na poluvremenu da opet ponovimo koji je plan igre na pritisku i uspeli smo da dođemo do rezultata - rekao je trener Nenad Stojaković.

Očekivanja pred revanš?

- Rekao sam da je gotovo samo prvo poluvreme, ali mislim da imamo kvalitet da zadržimo ovo što treba i da obezbedimo Partizanu prolaz u drugi krug - završava optimistično trener Stojaković.

Kapiten Mateja Stjepanović ističe cilj – pehar Lige šampiona!

- Ostvarena je pobeda na Partizanov rođendan i presrećni smo zbog toga! To nam je i bio cilj! Mogli smo i malo više golova da damo, ali nema veze, možda je i bolje tako. Spremamo se za revanš i nećemo stati na ovome. Zacrtali smo jasan cilj, a to je pehar Lige šampiona! - rekao je Stjepanović.

Dušan Jovanović je dao gol na startu, a potom izašao iz igre zbog, činilo se, teške povrede.

Srećom, ipak nije teže prirode.

- Nažalost, izašao sam zbog povrede. Biće, nadam se, sve okej, nije nikakav prelom u pitanju. Srećan sam zbog gola, hvala Bogu namestilo se tako, ali ništa nije slučajno. Idemo dalje, čekamo ih u Beogradu da ponovimo pobedu i da idemo dalje, da što dalje doguramo - poručio je Jovanović.

Bonus video:

05:26

DOLASKOM DŽAJIĆA ZA PREDSEDNIKA FSS POPRAVLJA SE ODNOS ZVEZDE I PARTIZANA! Bjelinić: Ako Vidić pobedi FUDBAL SE MENJA IZ KORENA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.