"Šefe, sad smo videli da možemo": Žarko Lazetić motivisan pred Olimpijakos, nije štedeo reči o OMILJENOM SAIGRAČU
Žarko Lazetić, Foto: Bradley Collyer / PA Images / Profimedia

NOVI VELIKI ISPIT

"Šefe, sad smo videli da možemo": Žarko Lazetić motivisan pred Olimpijakos, nije štedeo reči o OMILJENOM SAIGRAČU

Trener TSC-a izneo očekivanja pred novi evropski meč

Objavljeno: 22:44h

Fudbaleri TSC-a se nisu obrukali protiv ekipe Vest Hema u 1. kolu Lige Evrope, a nimalo lakši zadatak ih ne čeka ni protiv Olimpijakosa.

Grčki crveno-beli su već ove sezone gostovali u Srbiji, kada im je protivnik bila ekipa Čukaričkog, a u četvrtak će na megdan timu iz Bačke Topole.

Trener TSC-a Žarko Lazetić je istakao da meč sa Vest Hemom može da se posmatra iz dva ugla.

- Ta utakmica protiv Vest Hema može da se posmatra iz dva ugla, nezadovoljni smo porazom ali smo sa druge strane dobili odgovore. Igrač pored mene (Ćalušić) je rekao: ‘Šefe sad smo videli da možemo’, to je glavna pouka koju smo sad izvukli. Ja sam verovao i pre da možemo. TSC kakav bih ja voleo? Defanzivno slično kompaktan i organizovan kao protiv Vest Hema, sa druge strane ofanzivno potentniji, organizovaniji i ubojitiji koliko god može bez obzira na rivala. To su neki preduslovi da budemo kako treba. Da se ne razdvojimo u linijama poslednjih dvadeset minuta, nego da budemo kao protiv Vest Hema nekih osamdeset minuta - rekao je Lazetić.

TSC nema baš dobar start u Evropi, pošto su na tri utakmice zabeležili isto toliko poraza.

FK TSC
FK TSCfoto: EPA/Andy Rain

- Nadam se da utakmica protiv Olimpijakosa neće biti uspešna kao ove tri prethodne već da će biti uspešnija. Ovo je istorijski uspeh. Kada uđete u grad svuda se zastave Lige Evrope, o tome se razgovara, zato u Lučanima izgubimo fokus, jer se razmišlja o ovoj utakmici. Nama je to čast, zadovoljstvo i obaveza da budemo na nivou. Ne bih o taktici, jer ovde ima grčkih kolega, igraćemo sve moguće formacije da probamo da pobedimo. Eto, igraćemo u nekoj osnovnoj formaciji, 3-4-3. Postoje protivnici, oni se pitaju, nećemo kukati što igramo utakmice na tri dana i Ligu Evrope. Držaćemo se ove tri utakmice u sedam dana, onda ide reprezentativna pauza. Sada je samo u fokusu Olimpijakos, pa Spartak i onda se spremamo za sve ostalo - naglasio je Lazetić.

Odredio je i najveću pretnju po njihovu ekipu.

- Ja moram da kažem izdvajam samo Stevana Jovetića, to je bio moj omiljeni saigrač, jedan od omiljenih igrača sa ovog podneblja i jedan od najboljih ljudi iz sveta fudbala kojeg poznajem, na njega skrećem posebnu pažnju. Olimpijakos ima puno kvaliteta, pogledali smo sve njihove utakmice. Ako gledamo iskustvo, trofeje, mi tu ne treba da izlazimo na teren. Svaka utakmica nosi 11 na 11, iskustvo ne možemo da kupimo, mi ga sada skupljamo. Olimpijakos je favorit, najopasniji su sa loptom u organizaciji napada, navikli su u svojoj ligi da igraju protiv niske zone, stalno su u posedu lopte, puno akcija, šuteva na gol, igrača koji prave višak u igri, jedan na jedan i dva na jedan. Pokušaćemo da ih udaljimo od gola i da dođemo do prilike i dobrog rezultata - istakao je Žarko Lazetić.

Nije želeo da priča i ko je jača ekipa od ovih protivnika.

Žarko Lazetić
Žarko Lazetićfoto: Starsport©

- Kada bih znao da predviđam bavio bih se drugim poslom. Teško je porediti ko je jači, Vest Hem ili Olimpijakos, to ćemo videti i osetiti jer igraju u potpuno drugim ligama. Ne možemo da imamo realnu sliku, jedino kada bi Olimpijakos bio u Premijer ligi. Lako su dostupni podaci, Vest Hem je vredniji po novcu i igračima. Otprilike to je neki rang kvaliteta, nešto što je jedino merljivo - podvukao je Lazetić.

Imaće i problema sa igračkim strojem...

- Mateja Đorđević je van stroja, i Veljko Ilić je pod znakom pitanja zbog povrede koju je imao, vratio se treninzima i videćemo na današnjem treningu da li je na sto posto i hoće li biti spreman za sutrašnju utakmicu - rekao je na kraju obraćanja medijima Žarko Lazetić.

Bonus video:

00:26

LUDNICA U SENTI, JOŠ LUĐE U DOMU BROJANA: Pogledajte koliko su SRČANO Sneža i Milan ispratili meč TSC-FCSB (VIDEO)

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.