SRBIN ODBIO DA IGRA PROTIV TZV. KOSOVA: Ostao bez Svetskog prvenstva i ne kaje se! (FOTO)
Marko Roksić, Foto: Srpski savez elektronskih sportova i esportova/Twitter

GEST ZA POŠTOVANJE

SRBIN ODBIO DA IGRA PROTIV TZV. KOSOVA: Ostao bez Svetskog prvenstva i ne kaje se! (FOTO)

"Kosovo je deo Srbije i uvek će biti"

Objavljeno: 14:29h

Marko Roksić, jedan od najboljih igrača "E-fudbala", povukao se sa kvalifikacionog turnira za Svetsko prvenstvo, a razlog je za svako poštovanje.

On nije želeo da igra protiv takmičara iz tzv. Kosova i tako se odrekao plasman u Rijad gde bi bio jedan od favorita.

- Posle dugo razmišljanja odlučio sam da ne igram. Niko nikada nije igrao ovakvu utakmicu, pa ne bih da ja budem prvi. Ostao sam bez direktnog plasmana u Rijad, šta je tu je. Rekao bih još svašta, ali je bolje ćutati - napisao je na društvenim mrežama i dodao:

- Kosovo je deo Srbije i uvek će biti.

- Posle dve godine tokom kojih sam uvek bio deo svih takmičenja u Evropi, nisam uspeo u tome. U takmičenjima koje organizuje E-sport u Evropi stavili su me u istu grupu sa takozvanim Kosovom. Kosovo je deo Srbije i uvek će biti. Prvog dana sam bio savršen i imao sam skor 5-0, a onda... Drugog dana takmičenja sam bio nervozan, trebalo je da odigram još dva meča da odem direktno u Rijad. Ceo dan sam razmišljao šta da radim protiv takozvanog Kosova i pre toga sam izgubio protiv Mađarske. Nisam igrao, nije bilo koncentracije, ničega. Predao sam meč i završio treći. U plej-ofu sam izgubio od Turske (gde sam razočaran zbog nepostojanja fer-pleja), ali to je igra. Ovde nema prijateljstava - napisao je Marko Roksić koji nije mogao da igra protiv takmičara iz tzv. Kosova posle ubistva Srba u Banjskoj.

Inače, Roksić ima zlatnu medalju sa Evropskog prvenstva, ali će svetsku smotru propustiti zbog patriotizma.

Bonus video:

01:06

Delije razvile transparent

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.