KONAČNA ODLUKA U PREMIJER LIGI: Evo kakve su sankcije za sudije koje su oštetile Liverpul!
Jirgen Klop, Foto: EPA/Peter Powell

kazna

KONAČNA ODLUKA U PREMIJER LIGI: Evo kakve su sankcije za sudije koje su oštetile Liverpul!

Veliki propust viđen je na duelu između Liverpula i Totenhema

Objavljeno:

Daren Ingland i Den Kuk, VAR sudije, su sklonjeni sa liste sudija zaduženih za mečeve u nedelju i ponedeljak zbog svojih propusta tokom utakmice između Totenhema i Liverpula (2:1).

Njihove loše odluke su dovele do oštećenja Liverpula i sprečile bolji rezultat za taj tim, te su obojica pretrpela posledice svojih postupaka.

Nakon što je utakmica završena, Udruženje sudija (PGMOL) je odmah priznalo svoje greške i navelo da je "ljudski faktor" u VAR sobi bio ključni uzrok problema. PGMOL je najavilo da će preduzeti sankcije protiv Inglanda i Kuka, što su i brzo sproveli u delo.

Ingland i Kuk su napravili netačne procene u vezi ofsajda tokom kritičnih trenutaka utakmice, što je izazvalo veliku polemiku i nezadovoljstvo.

Mohamed Salah, FK Liverpul
foto: EPA/Peter Powell

Kao posledica njihove suspenzije, oni neće biti odgovorni za VAR na predstojećim mečevima između Notingema i Brentforda, kao i duela između Fulama i Čelsija koji se igra u ponedeljak. Umesto njih, te mečeve će nadgledati njihove zamene.

Međutim, važno je napomenuti da ova odluka neće vratiti izgubljene bodove Liverpulu. Trener Liverpula, Jirgen Klop, izrazio je svoje razočaranje nakon utakmice, opisavši je kao "najnepošteniju" u svojoj karijeri. Klop se takođe osvrnuo na ranije situacije gde je VAR doneo sporne odluke i nije uspeo da promeni ishod utakmica.

Ovaj incident ponovo pokreće raspravu o efikasnosti VAR tehnologije u fudbalu i postavlja pitanje o njenoj sposobnosti da održi fer i pravedne utakmice.

"Ovo je najnepoštenija utakmica koju sam vodio u životu. Sve je bilo nepošteno, a ono nije ni bio ofsajd", rekao je menadžer Liverpola Jurgen Klop", pa je dodao, posle saznanja da je udruženje sudija priznalo greške kolega:

"I šta sad? Priznali su grešku i Vulvsima na Old Trafordu, pa im nisu dali bodove. Neće ni nama. Verovao sam da će VAR olakšati svima u svetu fudbala".

Bonus video:

00:35

Novak i srpski teniseri imaju veliku podršku u Valensiji

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.