ZVANIČNO: Savo Milošević je novi selektor Bosne i Hercegovine!
Savo Milošević, Foto: Starsport©

dobio poverenje

ZVANIČNO: Savo Milošević je novi selektor Bosne i Hercegovine!

Savo Milošević će prvi put samostalno voditi jednu reprezentaciju

Objavljeno: 11:57h

Savo Milošević je izabran za novog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Kako je i najavljeno, na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH koja je održana u 11 sati članovi su jednoglasno izabrali Miloševića kao novog šefa stručnog štaba bosanske reprezentacije.

Milošević će biti treći selektor na klupi "Zmajeva" u ovom ciklusu kvalifikacija za EURO 2024, pošto su pre njega BiH vodili Faruk Hadžibegić (četiri utakmice) i Meho Kodro (dve utakmice).

Milošević sa sobom u stručni štab BiH dovodi i dva saradnika, a jedan od njih bi trebalo da bude Nenad Cvetković, dok će u stručnom štabu ostati Mario Ivanković i Siniša Mrkobrada.

Savo Milošević je bez posla otkako je 2021. vodio Olimpiju iz Ljubljane. Milan Mandarić ga je držao na mestu trenera i pored nezadovoljavajućih rezultata i odnosa prema poslu, ali su ga novi vlasnici smenili.

Prošlog leta je bio viđen kao stari-novi trener Partizana s kojim je osvojio Kup Srbije 2019. Bio je favorit tadašnjeg sportskog direktora IviceIlieva, ali se Uprava ipak odlučila za Iliju Stolicu. Potom su Savi propali pregovori sa Levskim iz Sofije.

Savo Milošević, Radovan Ćurčić
foto: Starsport©

Milošević je prethodno kao trener radio samo kao asistent Branka Brnovića u reprezentaciji Crne Gore 2011-12, a u Fudbalskom savezu Srbije je imao više funkcija.

Milošević u trenerskoj karijeri na 83 meča ima 50 pobeda, 11 remija i 22 poraza. Partizan je vodio na 67 utakmica i ostvario je 43 trijumfa, devet remija, a izgubio je 15 utakmica.

U Olimpiji se zadržao tek četiri meseca. Vodio je ekipu u 16 mečeva uz učinak od sedam pobeda, dva remija i sedam poraza.

Bonus video:

00:15

Savo Milošević zapevao u punoj kafani

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.