ŠPANCI PAŽLJIVO PRATE SUNOVRAT REPREZENTATIVCA SRBIJE: "Luka Jović je izgubljen!"
Luka Jović, Foto: Marco Canoniero / Alamy / Alamy / Profimedia

uživaju?

ŠPANCI PAŽLJIVO PRATE SUNOVRAT REPREZENTATIVCA SRBIJE: "Luka Jović je izgubljen!"

Sve je krenulo nizbrdo pa sada vredi 8 miliona evra, što je niska početna cena za dvadesetpetogodišnjeg napadača koji je reprezentativac - navodi "As"

Objavljeno:

Luka Jović nastavlja da posrće, a iako je odavno završio sa Real Madridom, španski mediji nisu završili sa njim.

I pored neuspešne pozajmice Frankfurtu, Real je uspeo da koliko toliko povrati od uloženog u napadača reprezentacije Srbije kad ga je leta 2021. prodao Fjorentini za 16 miliona evra.

Nije Jović oduševio u Firenci u prvoj sezoni, ali je "Viola" očekivala procvat u narednoj, međutim, bolje se pokazao Artur Kabral koji je doveden kao njegova zamena.

Znalo se da Luka neće ostati u Fjorentini, pominjao se Galatasaraj, ali je ipak u finišu letnjeg prelaznog roka postao novi napadač velikog Milana. Zvuči kao unapređenje, ali treneru Stefanu Pjoliju je Jović očigledno poslednja napadačka opcija. Nije bio zadovoljan formom koju je Srbin pokazao na treninzima i debiju protiv Intera i protiv Verone, pa ga je izostavio iz ekipe za gostovanje Kalajariju - da u Milanu portavi fizičku spremu.

Španski "As" je objavio poseban tekst o Luki Joviću koji je napisao urednik međunarodnog fudbala, Pablo Fuentenebro.

Naslov teksta je "Jović je izgubljen".

"Gledali su nekoliko opcija da pojačaju poziciju napadača, ali morali su da prihvate dolazak Srbina. Dolaskom u poslednjem trenutku nije oduševljen Stefano Pioli i to se vidi po minutaži - samo 38 minuta na dve utakmice. Jović mora da se izbori za mesto postizanjem golova u prenatrpanoj prednjoj liniji (Žiru, Okafor, Leao, Pulišić, Čukvueze, Romero). Za sada nije pronašao mesto, bio je van tima zbog njemu uobičajenih problema sa povredom. To je još jedna prepreka koja je Jovića sprečila da igra konstantno", naveo je autor tekst i dodao:

"To je dovelo do toga da njegova tržišna vrednost neprestano pada. Danas je daleko od najviše vrednosti koju je imao 2019. godine. Tog leta je, prema specijalizovanom sajtu "Transfermarkt" vredeo 60 miliona evra, nakon što je zablistao u Nemačkoj igrajući za Ajntraht. Zidan i Real su u njemu videli zamenu za Benzemu, platili su 63 miliona, ali od tada je sve krenulo nizbrdo pa sada vredi 8 miliona evra, što je niska početna cena za dvadesetpetogodišnjeg napadača koji je reprezentativac".

Bonus video:

00:22

Sofija i Luka odseli u luks hotelu u Madridu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.