MOGUĆE ODLAGANJE DERBIJA? Pojavile se nove informacije!
Detalj sa fudbalskog večitog derbija, Foto: Starsport©

VELIKI PROBLEM

MOGUĆE ODLAGANJE DERBIJA? Pojavile se nove informacije!

Više detalja biće poznato u utorak

Objavljeno: 02:31h

Manje od 48 sati je ostalo do prvog duela između Partizana i Crvene zvezde u ovoj sezoni, ali je odigravanje 171. "večitog derbija" pod znakom pitanja.

Ne zbog situacije oko sudije Srđana Jovanovića i zahteva crveno-belih da se izuzme sa ovog meča, već iz potpuno drugog razloga.

FK Crvena zvezda, FK Partizan, Večiti derbi
foto: Starsport©

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Telesport u toku dana su predstavnici oba kluba bili u kontaktu sa državnim organima, sve zbog nedavnih dešavanja na Kosovu i Metohiji. Trenutno, sve strane su stava da u ovom teškom trenutku za srpski narod nije vreme za jedan ovakav događaj. Konačna odluka se očekuje vrlo brzo…

Crno-beli imaju četiri boda prednosti u odnosu na večitog rivala, crveno-beli su odložili utakmicu za vikend protiv prvoplasiranog TSC-a ne bi li se bolje pripremili za ovaj izazov koji im dolazi između dve sedmice u kojima nastupaju u Ligi šampiona. Nažalost, kako to obično biva u susret direktnom duelu koji može poprilično da usmeri sezonu obema ekipama u zavisnosti od ishoda, gledali smo uvertiru u vidu zvaničnih saopštenja i nezvaničnih informacija koja su se odnosila na izbor sudije, rad Fudbalskog saveza Srbije itd. Uz to, navijači Partizana koji se okupljaju na južnoj tribini najavili su da će bojkot koji traje za domaće utakmice od početka sezone biti nastavljen, te da ova nije izuzetak.

Večiti derbi
Večiti derbifoto: Starsport©

Kad se sve uzme u obzir, da paralelno imamo sve rečeno, a da je ovo jedan jako težak trenutka za celu Srbiju zbog nedavnih tragičnih dešavanja na jugu zemlje, ne iznenađuje mogućnost da u toku sutrašnjeg dana svi odgovorni unutar državnih organa, sportskih organizacija i samih klubova prelome da se večiti derbi odloži.

BONUS VIDEO:

00:09

Sablasno prazne tribine na 170. večitom derbiju

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.