STANKOVIĆ PROGOVORIO O PRITISKU U ZVEZDI: Srpski trener nahvalio Čukarički pred evropski okršaj!
Dejan Stanković, Foto: EPA/Simone Arveda

ima velike ambicije

STANKOVIĆ PROGOVORIO O PRITISKU U ZVEZDI: Srpski trener nahvalio Čukarički pred evropski okršaj!

Stanković vrlo dobro zna šta može da očekuje u četvrtak

Objavljeno: 16:19h

Trener Ferencvaroša Dejan Stanković će debi na evropskoj sceni sa novim klubom imati protiv srpskog kluba.

Mađarski tim će dočekati Čukarički u četvrtak od 18.45 u okviru 1. kola Lige konferencije.

"Brđani" su prošlom kolu Superlige savladali Crvenu zvezdu sa 2:1.

- Gledali smo meč sa Zvezdom, poslali smo i skaute. Bio je to hrabar Čukarički koji je sa respektom, ali bez straha igrao protiv Zvezde. Miks iskustva i mladosti. Kad nemaš šta da izgubiš, sigurno je da je taj meč drugačiji. Moraš da imaš i malo sreće kada si dosta hrabar. To je Čukarički uradio, zasluženo pobedio i poslao i nama jednu jaku poruku - rekao je Stanković i nastavio:

Zvezda - Čukarički
Zvezda - Čukaričkifoto: Starsport©

- U Zvezdi sam se borio za titulu, kup, LŠ, tako da mi je poznat taj pritisak kada treba da se borimo za titulu. Proveo sam dve nedelje radeći dobro, iako su nam falili reprezentativci, plus povređeni igrači. Upoznali smo se, uživao sam u radu s njima i gledao sam da upoznam i ljudske i igračke kvalitete mojih igrača. Naišao sam na jednu profesionalnu ekipu, koja želi da napreduje. Kako timski, tako i lično. Dosta dobro rade, mnogo su posvećeni i ekipa ima ozbiljan talenat, brzinu i želju za napredovanje. Lično sam prezadovoljan igračkim kadrom koji imam na raspolaganju.

Dotakao se Stanković i činjenice da tri srpska kluba igraju grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

Dejan Stanković
Dejan Stankovićfoto: EPA/Stringer

- Ovo je veliki uspeh srpskog fudbala. Treba da se UEFA bodovi "bilduju" svake godine, da se održi bodovi timova u Evropi. Tu je drugačiji fudbal, dosta teže, ali nije nemoguće. Kada pričam o Srbiji, isto tako mislim na Ferencvaroš. Prošle godine su završili prvi, ove godine je isto teška grupa. Znam Fiorentinu, Genk, Čukarički... Rekao sam mišljenje. Sve četiri ekipe imaju različite stilove i biće zanimljiva svaka utakmica. Slažem se da ćemo uvek ići na pobedu. Nekad ćemo morati da riskiramo i taj rizik će uvek biti kalkulisan. Cilj nam je da se prođe grupa i nastavi proleće u Evropi.

Mađarske medije je interesovalo i da li Pešić i Varga mogu zajedno da igraju.

- Nije isključeno da mogu da igraju zajedno. Dva femomenalna strelca. Pešić je imao nesreću da se povredi na startu priprema. Varga je zauzeo poziciju i igra fenomenalno. Od njih očekujem ono što najbolje znaju, da daju golove.

Bonus video:

01:25

Vladimir Lučić posle poraza od Sitija

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.