JUTROS PROZIVALI ZVEZDU, A SADA IM SE TO OBILO O GLAVU: Njihove utakmice u LŠ neće biti prenošene u OVOJ zemlji!
Fudbaleri Jang Bojsa, Foto: EPA/Peter Klaunzer

mač sa dve oštrice

JUTROS PROZIVALI ZVEZDU, A SADA IM SE TO OBILO O GLAVU: Njihove utakmice u LŠ neće biti prenošene u OVOJ zemlji!

Oni se nalaze u grupi G zajedno sa Crvenom zvezdom, Mančester sitijem i Lajpcigom

Objavljeno:

Katarska TV kompanija "beIN Sports", saopštila je danas da neće prenositi mečeve švajcarskog Jang Bojsa u Ligi šampiona navodno zbog spornog sponzora na dresu.

Na dresu Jang Bojsa inače dominira logo kompanije "Plus500", čija se delatnost kosi sa tržišnim i finansijskim zakonima u toj arapskoj zemlji.

Kompanija "Plus 500" je globalna "fintech" firma koja pruža usluge onlajn trgovanja ugovorima za razliku, dilovanje akcijama, trgovanje fjučersima i opcije na fjučerse.

Kompanija ima podružnice u Velikoj Britaniji, na Kipru, u Australiji, Izraelu, Sejšelima, Singapuru, Bugarskoj, Estoniji, Sjedinjenim Državama i Japanu.

Međutim, ova kompanija je od relevantnih finansijskih organizacija u Kataru ocenjena kao "visokorizična za gubitak kapitala" i zbog takve reputacije "BeIN Sports" neće učestovati u njenoj prmociji samim prenosom mečeva Jang Bojsa.

"Nakon odluke DGCCRF (Generalnog direktorata za konkurenciju, pitanja potrošača i kontrolu prevara, napomena urednika), nećemo prenositi prenosa utakmicr Jang Bojsa iz Berna u UEFA Ligi šampiona“, oglasila se saopštenjem ova TV kuća.

Zanimljivo da je ovakva odluka katarske televizije stigla u danu kada su navijači Jang Bojsa objavili proglas u kojem su, pored ostalog, uputili niz oštrih kritika i na račun Katara, ali i generalno izneli svoje viđenje o modernom fudbalu kojeg su nazvali "nikad prljavijim".

Baš zbog tog njihovog proglasa može se diskutovati da li je reakcija TV kuće iz Katara ustvari odgovor Švajcarcima.

Njihov proglas izazvao je veliku pažnju fudbalske javnosti i ultras sveta.

"Ovo je trebalo da bude lep dan, ali umesto da se bavimo planovima za gostovanje, navijače Jang bojsa okupiraju druge teme još od žreba. Evropski fudbal je odavno postao biznis vredan milijarde i milijarde evra, a u poslednje vreme postao je samo još komercionalniji. Pretvorio se u besmrtno čudovište. Čitave države izvode naizgled neprimetno pranje novca kupovinom i velikih i malih klubova, Svetsko prvenstvo dobijaju zemlje koje krše sve tekovine demokratije i ljudska prava, razne vrste ‘tatica’ kupuju sebi i sinovima klubove radi zabave, a da o sportu ne znaju baš ništa", piše u proglasu objavljenom na društvenim mrežama.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.