"SVE OSIM PORAZA JE NEŠTO FENOMENALNO!" Legendarni Darko Pančev za Espreso pred duel Sitija i Crvene zvezde (FOTO)
Darko Pančev, Foto: Printscreen/Youtube/FK Crvena zvezda

"ostaviti dobar utisak"

"SVE OSIM PORAZA JE NEŠTO FENOMENALNO!" Legendarni Darko Pančev za Espreso pred duel Sitija i Crvene zvezde (FOTO)

Ne treba nešto preterivati ili kako se kaže "Ne treba tražiti dlaku u jajetu" ili "iglo u senu", rekao je čuveni Makedonac za naš portal

Objavljeno:

Fudbaleri Crvene zvezde u utorak od 21.00 gostuju Mančester sitiju u prvom kolu G grupe Lige šampiona.

Bivši prvak Evrope gostuje aktuelnom vladaru Starog kontinenta, ali i osvajaču Premijer lige i FA kupa, odnosno triple krune na stadionu Etihad.

Crveno-beli su 29. maja 1991. godine podigli "ušati" pehar pobedom nad Olimpikom iz Marselja posle penala na stadionu "Sveti Nikola" u Bariju.

Tadašnji heroj bio je Darko Pančev, zlatna kopačka Crvene zvezde koji je dao odlučujući jedanaesterac za veliko slavlje navijača velikana sa Marakane.

Upravo je legendarni Makedonac bio sagovornik portala Espresa pred meč sa "građanima, ali je analizirao i kompletnu grupu u elitnom takmičenju.

- Gledao sam Vest Hem - Mančester siti da bi malo prostudirao igru, mada se sve zna kod njih. Oni igraju tu igru koju Gvardiola radi već godinama, sa puno dodira, kruženje oko gola i u datom trenutku da li dobar centaršut ili lopta i eventualna realizacija - počeo je Pančev za Espreso i dodao:

Darko Pančev
Darko Pančevfoto: Printscreen/Youtube/FK Crvena zvezda

- Oni kući pogotovo nisu dobri domaćini, veoma su neugodni, gledaju da daju što više golova svim protivnicima. Tako će biti i protiv naše Zvezde sigurno. Ja se nadam da će Zvezda da izvuče dobar rezultat. Sve osim poraza to je nešto fenomenalno, a realno dobar rezultat je častan poraz od jednog gola razlike. Siti je šampion Evrope i ispred Zvede u nekim stvarima, ne treba nešto preterivati ili kako se kaže "Ne treba tražiti dlaku u jajetu" ili "iglo u senu.".Smatram da će Mančester siti opravdati ulogu favorita, ali je dobro da Zvezda ostavi dobar utisak i odigra jednu dobru utakmicu u svakom slučaju - kaže Pančev za Espreso.

Fudbaleri Crvene zvezde
Fudbaleri Crvene zvezdefoto: Starsport©

* U grupi su još Lajpcig i Jang bojs. Da li je realna borba za drugo mesto ili treće i put u Ligu Evrope?

- Lapcig i Jang bojs su dobre ekipe, sa Jang bojsom smo imali iskustvo pre izvesnog vremena. Ja gledam kao bivši igrač, ali pomalo i navijački i ja bi iskreno bio zadovoljan i prezadovoljan trećim mestom i obezbeđenim evropskim prolećem u Ligi Evrope. Lajpcig je dosta dominantan u ovih nekoliko godina, veoma se dobro predstavlja u evropskom fudbalu, imaju dobru ekipu. Oni i Siti biće dva glavna favorita za prva dva mesta u našoj grupi. Mi trebamo da gledamo našu šansu, da se jurimo sa Jang bojsom i obezbedimo isto tako izvanredno treće mesto. Ako se ukaže prilika, ne znam Lajpcig nije u nekoj formi i mi to iskoristimo i mi dođemo do drugog mesta, to bi bilo stvarno nešto fenomenalno. Ali ajde da ostavimo, ipak ima šest utakmica i svakako da će vreme pokazati kako ćemo se snaći u svemu tome i onda ćemo moći da analiziramo nešto konkretnije - rekao je Pančev za Espreso.

Darko Pančev
Darko Pančevfoto: FK Crvena zvezda

* Potrošeno je oko 12.000.000 evra na pojačanja.

- Očekujemo da će ova pojačanja koja su skupo plaćena za naše prostore u regionu, ali evropski gledano to su opet smešni transferi na neki način, mali transferi. Dobro je što se Zvezda kreće u tom nekom pravcu i polako u tom delu želi da prati ove velike u evropskom fudbalu. Svakako očekujem da će se dobro predstaviti i da će igrati dobro. I da će svojim dobrim igrama omogućiti Zvezdi da vrati te pare i napravi neku satisfakciju i publici i svima nama koji pratimo taj fudbalski klub - istakao je Pančev za Espreso.

Darko Pančev
Darko Pančevfoto: Printscreen/Youtube/FK Crvena zvezda

Za kraj smo malo skrenuli sa teme oko Crvene zvezde. Vardar se vratio u elitni rang makedonskog fudbala. Kada će i u kvalifikacije za Evropu?

- Dobro je za makedonski fudbal što se vratio Vardar. Prva liga ne izgeda onako kako treba da izgleda bez Vardara. Situacija koliko ja preko medija mogu sve to da ispratim nije još uvek najsjajnija, barem što se tiče stabilizovanja kada je finansijski deo u pitanju. Svakako da bi bilo dobro šta se to što pre sredi i da Vardar bude jedan od kandidata za izlazak u Evropu. Klub sa takvom tradicijom i renomeom na kraju i zaslužuje. Nadamo se da će tako i biti - zaključio je Pančev za Espreso.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.