DULJAJ BI VOLEO DA VIDI GROBARE NA STADIONU: "Malo sam ljubomoran na košarkaše,voleo bih takvu atmosferu u Humskoj!
Igor Duljaj, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

otvoreno

DULJAJ BI VOLEO DA VIDI GROBARE NA STADIONU: "Malo sam ljubomoran na košarkaše,voleo bih takvu atmosferu u Humskoj!

Partizan je uspeo da dođe do pobede u prethodnom kolu nakon preokreta protiv IMT-a

Objavljeno:

Fudbaleri Partizana u nedelju od 19.35 časova igraju meč 7. kolaSuperlige Srbije protiv Radnika iz Surdulice na domaćem terenu u Humskoj ulici.

Crno-beli u susret ulaze posle reprezentativne pauze, a pre koje su u dramatičnom meču savladali IMT na Novom Beogradu posle preokreta u nadoknadi vremena (2:3).

Trener crno-belih, Igor Duljaj za početak je na konferenciji za medije analizirao detalje pred sutrašnji veoma važan susret za Partizan.

- Prvo, u svoje ime i ime kluba da poželim brz oporavak napadaču Vojvodine, Džonatanu, koji se nalazi u teškoj situaciji. Želim da se vratim svojoj porodici i što pre na teren. Što se tiče Surdulice, imali smo pauzu koja nam je prijala. Imali smo vremena da se odmorimo i pripremimo. Igramo protiv tima koji nas je prošle godine pobedio na našem terenu sa 2:1. Organizovani su pozadi, primili su samo dva gola. Malo ih postižu, ali ih malo i daju. Očekujem izuzetno tešku utakmicu u kontekstu da ako ne probijemo bedem na vreme, da će to otići u suprotnom pravcu.

Postoji šansa da se derbi dočeka u što je moguće lepšoj poziciji.

- Derbi je još daleko. Sada je na redu sutrašnja utakmica. Najvažnija nam je ta sutra protiv Surdulice.

Duljaj je komentarisao i prelazni rok. Ukupno 11 igrača je došlo.

- Kada vidimo koliko je igrača otišlo - Popović, Lukač, Urošević, Vujačić, Fejsa, Traore, Kolorado, Dijabate, Andrade, Rikardo... Pozicije su popunjene, osim što ne u nekom kratkom vremenskom periodu. Učinjeno je skoro sve što sam tražio. Od šest koji igraju u prvih 11, neki nisu prošli pripreme. Postoje oscilacije u igri, što je normalno. Klub je dosta toga dobrog uradio, pogotovo sa Saldanjom, koji nam je u Bačkoj pomogao da dođemo do rezultata. Plus-minus, mogu da budem zadovoljan.

Da li će Medina biti u konkurenciji za meč?

- Neće biti, ja sam rekao da je u svakom klubu potrebno imati četiri štopera, ne samo zbog konkrencije, nego i zbog treninga. Tamo nekada moram da stavljam i zadnjeg veznog, da improvizujem, što nije lako. Imamo dosta utakmica, bez obzira što smo ispali iz Evrope. Trebaće nam igrača. On mora da se privikne i uđe u trenažni proces.

Da li je Duljaj zadovoljan šta su igrači radili tokom pauze?

- Imali smo četiri dana slobodno, pa smo se pripremali i igrali protiv Budućnosti. Neki su igrali za reprezentaciju, kao što je Ilić dao dva gola, na tome mu čestitam. Imali smo vremena da odmorimo i da dobro radimo.

Koliko raduje povratak Janka Jevremovića? Da li se otvara mesto za Nikolu Terzića?

- Ima toliko igrača koji su se vratili u Partizan. Na toj poziciji imamo Severinu. Može i Kalulu da igra desno, mladi Jevremović... On je imao nezgodnu povredu. Trebaće mu neko vreme da se vrati u formu pre povrede. Igrao je za omladinski pogon. Kad god bude prilika za mladog igrača, biće mesta za napredak.

Ko će izaći na teren?

- Uvek se nešto nepredviđeno desi. Pa da sačekamo današnji trening, da vidimo kako će to sve proći...

Da li ovo može da bude prekretnica za tim?

- Partizan i tradicija nalažu da se uvek borite za prvo mesto, bez obzira na tim i trenera. Za neke smo možda iznenađenje u ovih prvih pet kola, imali smo težak raspored, utakmice gde smo se vraćali iz mrtvih. Čak i ta utakmica protiv IMT-a je pokazala da ekipa ima karakter. Najlepša slika je posle postignutog gola Nikolića. Posle toga smo otrčali do navijača. Ovim putem ih pozivam. Malo sam ljubomoran na košarkaše, voleo bih da je takva atmosfera kod nas na stadionu. Na nama je to da zaslužimo. Znam da vole naše igrače, njihova podrška im je neophodna.

O Medini...

- To će najbolje vreme da pokaže.

I drugi klubovi su se dosta pojačali, napravili korenite promene.

- Posebno u Zvezdi, Partizanu, Vojvodini, došlo je do podizanja kvaliteta. Da li verujemo u svoje igrače? Ja verujem u one koji su mladi. Moramo da budemo iskreni. Ali mnogi preskaču razred i dolaze u prvi tim zbog bonusa. Sada morate da imate četiri - pet bonusa. Neko mora da igra, jer je bonus, a drugi stradaju. Negde dobijete, ali mislim da se više gubi, nego što se dobija. Ne znam koliko je omladinskih igrača potpisalo za prvi tim. Ranije je bilo mnogo teže doći do toga. Mislim da im se tako čini medveđa usluga. Ja sam za kvalitetne mlade igrače iz omladinske škole.

Bonus video:

01:15

Vrhunski doček košarkaša u Čačku

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.