"ISTOVREMENO JE I SRBIN!" Predsednik Ferencvaroša otkrio kako je Stankovića doveo za trenera (FOTO)
Dejan Stanković, Foto: EPA/LUCA ZENNARO

"kao ubedljivo najbolji"

"ISTOVREMENO JE I SRBIN!" Predsednik Ferencvaroša otkrio kako je Stankovića doveo za trenera (FOTO)

Govoroio je i tome da je jedva stvar ostavila dubok trag na Dejana i da je na večeri video da mu je teško da priča o tome

Objavljeno:

Dejan Stanković 4. septembra ove godine predstavljen je kao novi trener Ferencvaroša, a debi će imati u Kupu Mađarske protiv Nadečeda u gostima.

Taj meč igra se u subotu od 12.45, a prvi veliki izazov biće domaćinstvo Čukaričkom u četvrtak od 18.45 u prvom kolu F grupe Lige konferencija.

Kako je nekadašnji šef stručnog štaba Crvene zvezde i Sampdorije došao u Budimpeštu otkrio je Gabor Kubatov, predsednik Fradija.

- Kada je Stanislav Čerčesov otišao, stigle su stotine poruka od menadžera. Svako je imao svoj predlog. Usledila je analiza slobodnih trenera, a na toj listi Stanković se izdvojio na vrhu, kao ubedljivo najbolji. Još je mlad, a učio je od odličnih trenera uključujući Roberta Manćinija, Rafu Beniteza i Žozea Murinja - rekao je Kubatov za mađarski Indeks.

Nastavio je u istom tonu.

- Poznaje i razume savremeni fudbal. Igra se izuzetno promenila u poslednjih deset godina. Nema više desetki... U modernom fudbalu, defanzivni vezni igrači moraju da budu u stanju da igraju loptom. Dobar primer promene je plakat u mojoj sobi iz 1903. godine koji reklamira utakmicu Fradija sa dva defanzivca i pet napadača. Sada je često pet defanzivaca i jedan napadač u postavi... Koliko se igra promenila za sto godina, zar ne? Mislim da se mnogo toga promenilo tokom poslednje decenije. Drugi argument u njegovu korist je to što je praktično upio italijansku fudbalsku kulturu, ali je istovremeno i Srbin. Srbi imaju agresivnost u dobrom smislu - istakao je Kubatov.

Gabor Kubatov
Gabor Kubatovfoto: EPA/Tibor Illyes

U Mađarskoj govore u superlativima o popularnom Dekiju iako je sa Đenovljanima ispao u Seriju B.

Sa druge strane, sa crveno-belima osvojio je tri titule i dva nacionalna Kupa i sa prvog mesta igrao osminu finala Lige Evrope.

- Selektor naše reprezentacije Marko Rosi rekao je da ni Isus Hrist nije mogao da spase taj tim. Osim toga, tamošnji vlasnici nisu održali obećanja i nisu pokušali da doprinesu opstanku kluba. Ipak, izdržao je do kraja. Taj neuspeh je ostavio tako dubok trag na Stankovića da kada smo otišli na večeru sam video da mu je teško da priča o tome. Volim italijanski fudbal, ali tamo su klupski modeli potpuno drugačiji u odnosu na naš. Predsednik siđe dole, kaže ko treba da igra, ko šutira slobodan i jedanaesterac - zaključio je Kubatov.

Bonus video:

00:17

Dejan Stanković čestitao Kuriru 20. rođendan: Nastavite jako, hrabro i uspešno!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.