DULJAJ SE ŽALI: Ne znam da li još neki klub u Superligi ima...
Igor Duljaj, Foto: Starsport©

humska 1

DULJAJ SE ŽALI: Ne znam da li još neki klub u Superligi ima...

Igor Duljaj govorio na mnoge zanimljive teme koje zanimaju navijače Partizana

Objavljeno: 21:59h

Fudbaleri Partizana u Superligi Srbije guraju veoma dobro i još uvek ne znaju za poraz, ali su u Evropi doživeli bolnu šamarčinu od Nordsjelanda koji ih je u dvomeču ponizio rezultatom 6:0.

Trener Parnog valjka Igor Duljaj se u intervjuu za "MeridianSport" još jednom dotakao dvomeča sa Dancima.

Igor Duljaj
Igor Duljajfoto: Starsport

- Imali smo teške utakmice u Evropi, ispali smo od tima koji je kvalitetniji od nas i nismo uspeli da se domognemo grupne faze. Sa tog aspekta, niko ne može da bude zadovoljan. Ni navijači, ni klub, ni igrači i ja kao trener. Nova je ekipa, rekao sam mnogo puta da će ti igrači imati oscilacija, jer nisu prošli pripreme. Ne tražim alibi u tome. Ništa ne može da se uradi preko noći. Što se tiče domaćeg prvenstva, mislim da smo osvojili više bodova nego što su drugi smatrali. Ako pogledamo malo unazad, Partizan je u ovo vreme zaostajao dosta više u odnosu na “večitog” rivala i druge klubove. Rezultatski mogu da budem zadovoljan. Pobeda je pobeda, ali je bitno na koji način si došao do nje - rekao je on i dodao:

Sčavčke fudbalera Noršelenda u Farumu
Sčavčke fudbalera Noršelenda u Farumufoto: Gonzales Photo/Dejan Obretkovic / imago sportfotodienst / Profimedia

- Oni nisu atraktivan protivnik što se tiče imena, ali kada se vratimo unazad to je tim koji ima uspostavljen sistem, znaju šta žele. Imao sam priliku da pričam sa njihovim trenerom pre i posle utakmice, o tome kako rade. Rekao mi je da imaju najbolje trenere u akademiji, imaju svoju bazu u Gani odakle uzimaju najbolje igrače i samo rade po sistemu. Dodao je da je trener šest meseci i da nije mogao sve da uspostavi, jer taj sistem već postoji. Videli smo koliko njihovi mladi igrači odskaču u odnosu na naše mlade, pogotovo fizički. Mali Trifunović je video razliku između njega i njegovih vršnjaka iz Nordsjelanda. Bez agresivnih i brzih igrača ne možeš da opstaneš u fudbalu. Koliko sam primetio, naši klubovi u Evropi insistirali da dovedu brze i agresivne igrače, jer ih takvi protivnici čekaju. Zaostajemo u mnogim stvarima, ali ono što je za mene važno, ova ekipa neće imati šta da menja kada neko nov dođe, jer neće biti stara ekipa, ima dosta mladih igrača. Moja ideja je bila, u skladu sa mogućnostima, da napravim takav tim, jer sam razmišljao šta ostavljam sledećem treneru. To je moja obaveza.

Partizan muku muči na poziciji štopera pošto u timu ima samo tri centralna defanzivca od odlaska standardnog Igora Vujačića. Duljaj ne može da veruje da se nešto tako dešava klubu kao što je velikan iz Humske1.

Igor Vujačić
Igor Vujačićfoto: Starsport©

- Ne znam da li neki klub u Superligi ima tri štopera, kao mi. Neki će reći da ovaj ili onaj mogu da igraju tu poziciju, jer su je igrali ranije, ali to su već eksperimenti. Neko će reći da smo ušli u Evropu da bi doveli igrače. Budimo realni, ne možeš da funkcionišeš sa tri štopera. Uvek treba da razmišljaš da li će neko dobiti žuti, crveni ili povrediti se. Onda moramo da eksperimentišemo. Veoma je važno štoper da dođe, ali ne samo da bi se popunio broj. To ne želim - kaže Duljaj.

Otkrio je i da je Parni valjak bio nadomak još dva velika pojačanja.

- Postoji nekoliko igrača koji su bili na pragu kluba, da ne pričam o imenima. Fantasični su igrači, verujte mi. Jedan od njih će igrati u Ligi šampiona, ima 23 godine, žao mi je što nas nije pojačao. Bio je još jedan na poziciji štopera, 22 godine, koji je otišao u klub koji će igrati Ligu Evrope. Kada pričam o pojačanjima, mislim na one koji će da drže ili promene ritam, ali i da budu konkurencija. To je poenta, nemam ništa ja protiv igrača koje sada imam. Imamo mladog Trifunovića koji treba da dobije svoj prostor, ali postepeno. Ipak, pojačanja su završena priča, rekao sam to što sam imao na tu temu. Mogli smo da budemo mnogo bolji tim nego što jesmo. Verujem u ove momke i idemo samo da radimo, to nam jedino preostaje.

Partizan je tokom leta uspeo da izgubi Nemanju Jovića i mladog Matiju Popovića, od kojih su u klubu očekivali lepe finansijske prilive, međutim, desilo se totalno suprotno i pobednika u toj priči nema.

Nemanja Jović
Nemanja Jovićfoto: Starsport©

- Na gubitku smo svi. Najviše klub, ja kao trener, ekipa, Jović i Popović. Da ne ulazim u suštinu, ne znam šta se tačno desilo, ali je činjenica da bi igrali da su u prvom timu, bili bi pod reflektorima. To je tragedija, da mladi igrači ne igraju nigde sada. Voleo bih da znam koji su razlozi, ali svako ima svoju priču, a istina je negde između. Sigurno je da bi svi bili na dobitku da je situacija drugačija.

Bonus video:

00:20

SPEKTAKL U HUMSKOJ: Partizan protiv Sabaha juri 2 gola zaostatka

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.