PIKSI ZAVODI RED, SPREMIO RADIKALNE PROMENE: "To je citat iz filma? Nisam znao"
Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport©

direktno

PIKSI ZAVODI RED, SPREMIO RADIKALNE PROMENE: "To je citat iz filma? Nisam znao"

Selektor reprezentacije Srbije izneo je zanimljivo gledište na konferenciji za medije

Objavljeno: 16:18h

Reprezentacija Srbije u četvrtak igra protiv Mađarske u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a selektor Dragan Stojković Piksi se dotakao formacije i promena u odnosu na to kako je ekipa delovala ranije.

- Ne bih da pričam o taktičkim zamislima i sistemu, pošto će se to preneti, a ne bih ni da govorim neke neistine pa da bude nešto drugo. To je između mene i igrača. Što se tiče promena, sigurno će ih biti. Pokušaćemo da neke stvari ispravimo i neke dovedemo u red. Ne mogu individualno da govorim i okrivljujem nekog ali neke stvari moraju da se poprave i zbog toga će biti promena. Ali ne treba kritikovati samo odbranu, jedan ozbiljan tim mora da igra u dva pravca, mora da zna da se brani i da napada. Kad se primi gol ne može samo golman biti kriv, nešto se desilo što je dovelo do te egzekucije. Verujem da ćemo pronaći rešenje za probleme u odbrani. Krilni napadači moraju da učestvuju u odbrani. Igrati presing i tražiti od igrača da 90 minuta budu na protivničkoj polovini može biti vrlo opasno.

On je u prvi plan istakao zdravlje igrača.

- Najvažnije je da mi igrači budu zdravi. Imate i drugu stranu da igrate za oko, a da rezultat ne bude dobar ili da igrate manje dopadljivo, a da pobedite. I šta je tu važnije? U ovom momentu to je tabela i to je jedino merilo na kraju krajeva. Moja želja je da ostavimo dobar utisak, da budemo ekipa koja dominira i koja se pita, koja rešava svoju sudbinu. Ali na kraju svi kažu samo je rezultat je važan. Dobro, onda ćemo igrati tako, hajde da uzmemo te bodove. Ali ja sam neko ko voli dobar fudbal, jer fudbal može da bude najlepša stvar na svetu. Ali samo kad ga igraju majstori. Kada igraju dunsteri, onda je to katastrofa i gubite vreme. To je citat iz filma? Nisam znao, mogao sam i da režiram sa Bjelom...

Srbija nakon meča sa Mađarskom igra protiv selekcije Litvanije, a meč je na programu u nedelju.

Bonus video:

00:27

Piksi i Orlovi stigli u Beograd

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.