TERZIĆ ZABRINUT PRED LIGU ŠAMPIONA: Nikad bolje nismo odradili prelazni rok, ali...
Zvezdan Terzić, Foto: Starsport©

nije mu svejedno

TERZIĆ ZABRINUT PRED LIGU ŠAMPIONA: Nikad bolje nismo odradili prelazni rok, ali...

Crveno-beli pred velikim izazovima, da li će opravdati očekivanja?

Objavljeno: 09:57h

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je u intervjuu za "Sportski žurnal" rekao kako su očekivanja od ove sezone ogromna, ali da ga brine euforija koja se stvorila nako dominantno otvorene sezone.

Smatra da je prelazni rok odrađen bolje nego ikada...

- Jeste, jer po prvi put Zvezda nije imala kvalifikacije. Međutim, upravo zbog toga što nismo imali kvalifikacije, imali smo kroz taj miran period vremena da dobro odradimo prelazni rok. I ubeđen sam da nikad bolje nismo odradili prelazni rok. Mene pomalo brine samo ova euforija oko Crvenoj zvezde, uzrokovana dobrim timom koje smo napravili i dobrim rezultatima u pripremnom periodu. Jer, stvarno smo dobro izgledali u tim utakmicama protiv Zenita, Fenerbahčea, Fiorentine, u ovom delu prvenstva itd. Tako da... Uvek ta očekivanja mogu da donesu veliko razočaranje. Neka mudrost u meni opominje me, međutim šta je tu je, ja sam već desetu sezonu u Crvenoj zvezdi, znam šta je Crvena zvezda i navikli smo na to, ali moram da ponovim da nikada ovakva očekivanja nisu bila kao sada.

Očekuje se veliko interesovanje navijača u Ligi šampiona.

Marakana
Marakanafoto: Starsport©

- Biće interesovanje veće nego do sada jer su očekivanja najveća. Naravno, hoćemo pre svih da ispoštujemo vlasnike sezonskih karata i članove kluba. Oni će imati prednosti i da ih animiramo da se u što većem broju uključe u ove akcije i da budu članovi Crvene zvezde.

Da li Zvezda ima neke slabosti koje bi mogle da isplivaju, ili da se ekipa ne opusti previše posle odličnog starta?

- Ne.. Ne govorim o kvalitetu tima, govorim o očekivanjima, jer nikada ovakva nisu bila. A kažem, očekivanja su iz razloga pravljenja dobrog tima, dovođenja dobrih igrača i odličnih rezultata u pripremnom periodu. Ovo je sport, može jedna lopta, jedan ofsajd, jedan crveni karton, jedna utakmica da okrene na ovu ili onu stranu. A očekivanja su velika. Da prezimimo u Evropu, da igramo grupnu fazu i na proleće… Crvena zvezda se svojim rezultatima u Evropi u prethodnim godinama izborila da ima ovakav koeficijent, da kroz ove koeficijente bude u povlašćenom položaju, da budemo u trećem šeširu, da ne igramo kvalifikacije, itd. Znači, ovo što se danas dešava u Crvenoj zvezdi nije slučajnost. Ovo je plod jednog kontinuiranog rada koji traje od 2014. godine do danas.

Crvena zvezda zavisi sama od sebe i i svojih rezultata, ali biće jako teško da Srbija zadrži 11. mesto.

Zvezdan Terzić
Zvezdan Terzićfoto: Espreso/Tamara Trajković

- Nama je to peto mesto, peti učesnik u kvalifikacijama za evropske kupove, napravilo i ozbiljan problem. Svi skupljeni bodovi se ne dele više sa četiri, nego sa pet. Sve što uradimo, za jednu petinu je manje i nije lako odbraniti tu 11. poziciju. Svedoci smo da je pod pritiskom Evropske klupske asocijacije UEFA je promenila pravilo o 11. poziciji i za sledeću sezonu. Na osnovu odluke Izvršnog komiteta 11. pozicija više ne donosi direktan plasman u Ligu šampiona. Direktan plasman u Ligu šampiona dobija klub sa najvećim klupskim koeficijentom koji bi startovao u kvalifikacijama. Mi moramo da se borimo da Zvezdani klupski koeficijent bude što bolji, da bismo u nekom narednom periodu kao klub sa najvećim koeficijentom preskočili kvalifikacije i imali direktan ulazak u Ligu šampiona.

Terzić je apostrofirao kontinuitet rezultata na evropskoj sceni.

- Nama je cilj da svake godine igramo Ligu šampiona. Da li ćemo uspeti da igramo Ligu šampiona, ili Ligu Evrope, ali je to neki kontinuitet koji moramo da zadržimo da bi Crvena zvezda bila uspešna. Svedoci smo da je nekad Olimpijakos bio u mnogo boljoj poziciji. Mnogo organizovaniji klub, mnogo bogatiji klub, fudbalski jači sa mnogo jačim koeficijentom itd. Isto kao Dinamo Zagreb, Kopenhagen, Sparta Prag. Ja se sećam te utakmice kada je Sparta iz Praga izvučena da igramo u drugom krugu 2017, da su bili apsolutni favoriti protiv Crvene zvezde. Pogledajte koliko je Crvena zvezda porasla od 2017. do danas, za ovih šest godina. Po svim segmentima, što se tiče organizacije, kvaliteta, budžeta i svega ostalog. Crvena Zvezda raste iz godine u godinu. Moje obaveze kao prvog čoveka kluba su da se taj kontinuitet nastavi. Da Crvena zvezda iz godine u godinu raste i bude sve bolja i bolja.

Bonus video:

00:35

Hibridni teren i novi mediko blok na Marakani: Crvena zvezda u novu sezonu ulazi spremna za sva iskušenja

(Espreso/Sportski žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.