MARIN NA SLUŽBENOM PUTU: Naciljao novo pojačanje Crvene zvezde, evo o kome je reč!
Marko Marin, Foto: Starsport©

TRANSFER NA POMOLU

MARIN NA SLUŽBENOM PUTU: Naciljao novo pojačanje Crvene zvezde, evo o kome je reč!

Nije sporan potencijal, ali je pitanje da li u ovom trenutku može da pomogne šampionu Srbije na najvišem nivou

Objavljeno: 13:15h

Još jedan jak izlazni transfer, dolazak kvalitetnog zadnjeg veznog i napadača. To je kroki očekivanih aktivnosti menadžmenta i sportskog sektora Crvene zvezde do kraja prelaznog roka.

Nekako su to i želje izraleskog stručnjaka Baraka Bahara. Već dogovoreni transfer Emanuela Late Lata, koji se na kraju izjalovio, donekle je pokvario planove odgovornih sa Marakane. U neformalnim pričama ljudi iz Crvene zvezde pričaju da će napadača takvog kvaliteta teško naći za projektovanih tri i po miliona evra.

Pažnja je usmerena i ka sredini terena, pošto je izvesno da Barak Bahar, bar u bližoj budućnosti, neće preterano koristiti usluge Edmunda Ada.

Na spisku Crvene zvezde našao se i mladi fudbaler danskog Lingbija Toči Čukvuanija, nekadašnji pitomac vrlo jake omladinske škole Nordsjilanda. Upravo zbog momka rođenog 2003. godine tehnički direktor Crvene zvezde Marko Marin prethodnih dana, odnosno prošlog vikenda, bio je na službenom putu u Danskoj.

Toči Čukvuani, Fudbal, Sport
foto: Gonzales Photo/Dejan Obretkovic / Avalon / Profimedia

Želeo je da na delu vidi Točija Čukvuanija. Lingbi je ubedljvi poražen od Brendbija (0:3), a Zvezdin pik je proveo na terenu 81 minut.

Sve je to iz lože ispratio tehnički direktor Crvene zvezde Marko Marin. Nije se vratio nekadašnji reprezentativac Nemačke u Beograd sa jasnim stavom. I dalje vlada dilema kada su u pitanju trenutne mogućnosti mladog reprezentativca Danske. Nije sporan potencijal, ali je pitanje da li Čukvuanija u ovom trenutku može da pomogne Crvenoj zvezdi na najvišem nivou.

Ideja je da se u narednom periodu nastavi sa praćenjem veziste visokog 187 centimetera, i da se potom donese konačna odluka.

Istina, Čukvuani je vrlo tražena roba. Pre nekoliko dana danski mediji su pisali da su za usluge veziste Lingbija zainteresovani Trabzon i Brondbi.

Čukuvani je pojačao Lingi prošlog leta u besplatnom transferu iz Nordsijelanda. Pre toga je prošao kompletnu akademiju kluba poznatom po razvoju talenata sa svih meridijana.

BONUS VIDEO:

00:35

Hibridni teren i novi mediko blok na Marakani: Crvena zvezda u novu sezonu ulazi spremna za sva iskušenja

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.