VOJVODINA U PAKLU: Petarda, razočarenje u Evropi, pa Partizan!
Radoslav Batak, Foto: Starsport©

nije im lako

VOJVODINA U PAKLU: Petarda, razočarenje u Evropi, pa Partizan!

Novosađani su u četvrtak eliminisani u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija

Objavljeno: 16:04h

Trener Vojvodine Radoslav Batak rekao je da je utakmica protiv Partizana došla u delikatnom trenutku.

Vojvodina u drugom kolu Superlige dočekuje Partizan u nedelju od 19 sati i to posle eliminacije iz kvalifikacija za Ligu konferencija.

- Utakmica sa Partizanom došla je u delikatnom trenutku, međutim, od dolaska u februaru imali smo i težak raspored i teške utakmice i plej-of. Ali, nakon ovog meča, ubeđen sam da ako ponovimo igre iz prvog poluvremena sa APOEL-om, imamo razloga za uspeh - rekao je Batak.

Novosađani su u četvrtak eliminisani u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija porazom od kiparskog APOEL-a 1:2. U prvom meču na Kipru domaći su takođe pobedili sa 2:1.

Vojvodina - Apoel
Vojvodina - Apoelfoto: Starsport

Govoreći o Partizanu, Batak je rekao da se ekipa pojačala u odnosu na prošlu sezonu i da je uz postojeći kadar, sada kvalitetnija.

- Ali, ako budemo ušli kao juče u prvom poluvremenu, energetski, verujem da imamo razloga za optimizam. Malbašić se vratio posle povrede i dobro je odigrao protiv APOEL-a. U klubu vlada odlična atmosfera, prepoznato je da smo kao ekipa dali maksimum i igrali protiv ozbiljne ekipe, koja je ne tako davno izbacila i Partizan i Crvenu zvezdu iz Evrope. Ako ponovimo pristup, imamo mnogo razloga da verujemo u pobedu - naveo je.

On je rekao da u sastavu ima 24 podjednako kvalitetna igrača, ali da će morati da promeni nekolicinu.

- Zukić i Milosavljević su pretrčali mnogo i pokazali da mogu mnogo da nam pruže. Zukić nam je zaista motor ekipe i pokazao je opet koliko nam znači. Ipak, iako neki igrači misle da mogu, moramo energetski da budemo potpuno spremni i videćemo na kojim pozicijama će nam biti potrebno osveženje - dodao je trener Vojvodine.

Batak je rekao da je ekipa "imala pehove i da je primala golove iz nespretnih okolnosti", kao i da je na sastanku sa igračima rečeno da Vojvodina treba da igra "sa željom, a ne pod moranjem" i da takav pristup očekuje u nedelju.

Radoslav Batak
Radoslav Batakfoto: Starsport

- Protiv Crvene zvezde smo sami sebi dali gol, juče je sudija svirao penal, a prethodno je njihov igrač igrao rukom, ali da ne ispadne da tražimo alibi. Pritisak je veliki, ali takmičarski. Ja sam i igračima na sastanku pre APOEL-a rekao da pristup bude pravi, da igramo ofanzivno, dinamično i kvalitetno i podvukao sam da će se i posle toga igrati fudbal - naveo je on.

Batak je istakao težak raspored ekipe, ali i da veruje da ekipa to može da prebrodi.

- Da li je bolje ili nije, videćemo. APOEL, Crvena zvezda, APOEL, pa Partizan, na nama je da to prebrodimo. Mi posle toga treba da uđemo u seriju, ali to su samo na papiru lake utakmice, na terenu se dobijaju utakmice. Mi posle toga imamo Kruševac, pa Radnički u Novom Sadu, ali da ne gledamo mnogo u budućnost, predstojeći derbi nam je mnogo bitan - rekao je Batak.

Vojvodina je bez bodova posle prvog kola i poraza od Crvene zvezde 0:5, a Partizan ima bod, osvojen u Bačkoj Topoli protiv TSC-a, 3:3.

00:48

FUDBAL I KRIMINAL SU NEZAOBILAZNI PARTNERI! Stručnjaci obelodanili zloupotrebu FUNKCIJA u fudbalu: Dolazi do začaranog kruga!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.