TUGA U DOBOJU: Preminuo Vedran Sofić (41), nije izdržao drugi srčani udar!
Vedran Sofić, Foto: Printscreen/YouTube/Sport i mladi

loša vest

TUGA U DOBOJU: Preminuo Vedran Sofić (41), nije izdržao drugi srčani udar!

"Bio je posvećen mladim igračima, njihova velika podrška"

Objavljeno:

U Doboju je u petak veče iznenada, u 42. godini, od posledica srčanog udara, preminuo Vedran Sofić, trener juniorskog tima FK Sloga Doboj i dugogodišnji trener u stručnom štabu omladinskih reprezentacija Republike Srpske, prenela je SrpskaInfo.

Prošle godine imao je određenih problema sa srcem, preživeo je srčani udar, ali mu je danas pozlilo i srce nije izdržalo. Sofić je pre mesec dana imao operaciju tetive na nozi nakon što mu je pukla na utakmici veterana. Uprkos svemu, iako u gipsu, nastavio je sa rukovođenjem Omladinske škole dobojskog premijerligaša sve do kobnog dana.

Sofić je rođen 24. oktobra 1981. godine u Doboju. Prve fudbalske korake napravio je u Slogi u kojoj je proveo ceo igrački vek, a nakon završetka fudbalske karijere nastavio je da bude prisutan u ovom klubu i školovao se za trenera, kazali su iz FSRS.

- Bio je pouzdan saradnik i prijatelj, svakoj reprezentativnoj akciji pristupao je profesionalno i odgovorno, temeljno i sistematski. Zračio je posebnom duhovitošću. Bio je posvećen mladim igračima, njihova velika podrška. Krajem maja vodio je juniore Sloge Meridian u finalu Omladinskog Kupa Republike Srpske u Banjaluci protiv Borca - navodi se u saopštenju.

Fudbalski savez Republike Srpske uputio je iskreno saučešće Fudbalskom klubu Sloga Meridian i porodici Sofić.

Bonus video:

00:18

Deseti gol u sezoni Miloša Lukovića

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.