Posle Mamića priveden i njegov sin, a na aerodromu je uhapšen i čelnik FS Hrvatske!

UKUPNO PRIVEDENO 6 OSOBA

Posle Mamića priveden i njegov sin, a na aerodromu je uhapšen i čelnik FS Hrvatske!

Opsežna akcija USKOK-a zbog finansijskih malverzacija prilikom transfera pojedinih igrača Dinama
Objavljeno: 14:22h

Posle hapšenja Zdravka Mamića u sredu jutru, hrvatska policija privela je i njegovog sina Marija Mamića, a na aerodromu je uhapšen i Damir Vrbanović, izvršni predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza. Pored njih privedene su još tri osobe i to navodno zbog finansijskih malverzacija s transferima pojedinih igrača. Zasad nema zvaničnih informacija o hapšenju, a HNS i fudbalski klub Dinamo su na svojim internet stranicama saopštili da istražitelji policijske Kancelarije za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) od ranog jutra pretražuju njihove prostorije. Mediji izveštavaju da su u toku i pretresi kuća svih uhapšenih.

Večernji list je objavio da je USKOK pokrenuo akciju na osnovu krivične prijave Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prevara Ministarstva finansija. Dodaje da su u toku hitne dokazne radnje zbog sumnje na počinjenje krivičnih dela primanja i davanja mita, utaje poreza i drugih davanja i zloupotreba poverenja u privrednom poslovanju, vezano za nezakonite radnje koje su preduzimale odgovorne osobe Dinama i službena osoba Porezne uprave. Na meti istrage su navodni sumnjivi transferi fudbalera iz Dinama koji su obavljeni preko nekadašnje agencije "Mamić sport agency", koju je vodio sin Zdravka Mamića, Mario. Šteta je navodno oko 80 miliona kuna.
Letos je pokrenuta istraga protiv čelnika Dinama, Zdravka i njegovog brata Zorana Mamića, koji je trener "modrih", zbog sumnje da su utajili porez. Tom istragom su obuhvaćeni i izvršni predsednik HNS Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernat. Braća Mamić i Vrbanović su zbog istrage završili u pritvoru iz kojeg su pušteni sredinom jula kada su uplatili kauciju za odbranu sa slobode. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.