"BIO MI JE POTREBAN SAMO TAJ POZIV, SAMO MINUT": Stanković otkrio svoju VELIKU BORBU
Dejan Stanković, Foto: EPA/Stringer

teška ispovest

"BIO MI JE POTREBAN SAMO TAJ POZIV, SAMO MINUT": Stanković otkrio svoju VELIKU BORBU

Nimalo lak period iza legende srpskog fudbala

Objavljeno: 19:57h

Srpski trener Dejan Stanković je trenutno bez angažmana nakon raskida saradnje sa Sampdorijom na kraju sezone.

Stanković nije uspeo da izbori opstanak u Seriji A sa timom iz Đenove, ali mu je put pokazao primer Siniše Mihajlovića koji sledi.

- Bio je živ kad sam otišao, a posle, koliko mi je samo bio potreban taj poziv, samo minut. Dosta puta sam u sebi pretpostavljao šta bi mi odgovorio, znamo se 25 godina, pa sam se vodio tim putem. Nije bilo ni sreće, mnoge stvari u klubu nisu funkcionisale, u Seriji A to ne sme da se dozvoli, pa povreda prvog golmana i odlazak šestorice igrača prvog tima u januaru…Znao sam kako će se završiti, ali sam želeo da piše da sam poginuo kao heroj i muški - istakao je Stanković.

Stanković se osvrnuo i na svoj period u Crvenoj zvezdi, odakle je stigao u Sampdoriju.

- Zvezda je emocija i čista emocija, prvih par meseci mi je bilo teško da sve prihvatim, dete sam kluba, odrastao u Zvezdi, koji je sebi ostvario san i da zatvori krug i postane i trener. Zahvalan sam Zvezdi do neba jer sam imao priliku da sednem na klupu tako velikog tima, tek kad uđeš unutra shvatiš šta si, gde si ponikao, čije si boje branio, braniš, seo neiskusan, učio, osetio pritisak i uspeo da se izborim sve do jednog momenta kad me je sve to sve savladalo.

Dejan Stanković
Dejan Stankovićfoto: Starsport©

Naglasio je da je dok je bio na klupi crveno-belih dao celog sebe.

- Nemam ja šta sebi da zamerim, fudbal je to, satkan je od pobeda i poraza, uspeha i neuspeha, bitno je kako ustaneš, pao si, nekad to bude realno, nekad ne, ali preboleo sam taj momenat i ostaju mi čiste emocije prema igračima, klubu, svima sa kojima sam radio. Dali su mi dušu, sve, to se moglo osetiti i naravno stadion, sever, sa tim momcima sam imao neponovljiv odnos, ogromnu podršku. Na tom stadionu nikad nisam dobio zvižduk, ta utakmica 25. avgusta prošle godine bila je baš emotivna, izašao sam polomljen jer se sve čudno izdršavalo. Utakmica je išla u dosta dobrom smeru, dobro odigrana, ali to je fudbal, bomba u tom trenutku, nisam imao snage da se oporavim. Nigde ja nisam pobegao, ne mogu ja da pobegnem iz mog kluba, moje zemlja, grada Jednostavno, bilo je stop, kao zvezdaš nisam mogao da prebolim, znam koliko je svima značilo- rekao je Stanković.

BONUS VIDEO:

04:30

LJUBAVNA PRIČA DEJANA STANKOVIĆA: Dao pobednički go na derbiju, pa upoznao sadašnju suprugu (KURIR TV)

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.