PRIJATELJSKI SAVET: Legenda srpskog fudbala ima važnu poruku za Vlahovića!
Dušan Vlahović, Foto: Marco Canoniero / Alamy / Alamy / Profimedia

DAO SVOJE MIŠLJENJE

PRIJATELJSKI SAVET: Legenda srpskog fudbala ima važnu poruku za Vlahovića!

Darko Kovačević je izrazio tugu što još jedan srpski fudbaler nije stigao u Torino

Objavljeno: 12:48h

Logika upućuje na zaključak da bi trebalo nastaviti sa Dušanom Vlahovićem, jer je sedam godina mlađi od Romelua Lukakua. Ekonomije sugeriše čelnicima Juventusa da zamene napadača i dovedu Belgijanca umesto Srbina, koji trenutno više vredi na tržištu, a posle izostanka plasmana u Ligu šampiona crno-beli su prinuđeni da prodaju ne bi li sredili poslovne knjige. Uz to se cena špica Intera srozala i zato je u Torinu jedan od planova da centarfora naše reprezentacije transferišu, a dovedu Interovog.

Mada, ako bi se pitao Darko Kovačević, dao bi Vlahoviću još jednu šansu da se dokaže na Alijanc areni. Daleko od toga da je Dušan bio loš, ali je imao nesreću za ovih godinu i po dana, jer je kvalitet Juventusovog tima značajno opao u odnosu na ranije godine, a usput nije sve vreme bio zdrav.

- Uvek sam govorio da je Vlahović sjajan igrač, ima samo 23 godine i voleo bih da ostane u Juventusu posle teške sezone, kod njega se vidi dosta prostora za napredak. Da sam na mestu Vlahovića, zadržao bih se u Torinu - prijateljski savetuje Kovačević Vlahovića tokom razgovora za Gazetu delo sport.

Dušan Vlahović
foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Kao bivši centarfor Stare dame zna kakva su očekivanja, kao što zna kakve su sve muke snašle Vlahovića u prethodnom ciklusu postigao deset golova u Seriji A i još četiri u Evropi.

- Sve kroz šta je prošao je određena posledica povrede prepona, koja se odrazila na menji broj golova. Ne zaboravimo da je na Svetskom prvenstvu igrao rovit, oporavak od takvog problema nikada nije lak i pre svega potrebno je vreme da se vrati maksimalno. Nadam se da će Dušan dobro početi ovu sezonu. Kao bivši igrač Juventusa, želim da ga vidim kao protagonistu.

Kovačević je na kraju razgovora za Gazetu izrazio tugu što još jedan njegov sunarodnik nije stigao u Torino. Sergej Milinković Savić je dugo bio meta, ali je izabrao Al Hilal iz Saudijske Arabije.

- Žao mi je, hteo sam i njega da vidim u dresu Juventusa. Mada, mora se reći da je sa 28 godina bilo teško odbiti takvu ponudu - dodao je Kovačević.

BONUS VIDEO:

00:31

Dušan Vlahović zablistao na prvom meču za Juventus

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.