PO JUTRU SE DAN POZNAJE: Crveno-beli srušili NEUPOREDIVO SKUPLJEG PROTIVNIKA! "Narod mora da stane uz ovu Zvezdu"
Barak Bahar, Foto: FK Crvena zvezda

dobra igra

PO JUTRU SE DAN POZNAJE: Crveno-beli srušili NEUPOREDIVO SKUPLJEG PROTIVNIKA! "Narod mora da stane uz ovu Zvezdu"

Crvena zvezda je odlično igrala protiv Zenita

Objavljeno:

Neka nova Crvena zvezda rađa se pod komandom Baraka Bahara. Modernija, brža, sa pasom unapred, gladna nadigravanja i golova.

Ukratko tako bi mogla da se opiše igra Crvene zvezde viđena protiv Zenita na turniru "Pari Premijer kup". Crveno-beli su nadigrali rivala iz Sankt Peterburga na njegovom veleleponom stadionu i prvi put ga savladali. Rezultat je bio 2:1 za prvaka Srbije, golovima Mirka Ivanića i Žana Filipa Krasoa iz penala, dok je jedini pogodak za domaćina delo Brazilca Du Keroza, posle fantastičnog pasa jednog od najtalentovanijih fudbalera Rusije Dmitrija Vasiljeva. Valja pomenuti još jednu važnu činjenicu, tim Crvene zvezde vredi 70 miliona evra, a Zenitov 100 miliona više.

Fakat je da je rano za dublje analize, jer su Crvenoj zvezdi posle Zenita ostale još dve utakmice na turniru u Rusiji, 8. jula protiv Fenerbahčea i 12. jula protiv Nefčija. Ali, ruku na srce, nazire se sistem i filozofija modernog fudbala sa dosta trčanja, konstantnim presingom i sa pasom unapred na kojem insistira Barak Bahar.

I sve to prepoznao je narod, tačnije Zvezdina publika, pa su društvene mreže bile preplavljene komentarima. Navijači su oduševljeni viđenim, ali i pristupom i radom stručnjaka iz Izraela, koji ima hrabrosti da gurne u vatru mlade snage poput Lučića, Nedeljkovića, Šljivića... Izgleda da se pravi jedna nova, čini se još bolja i kvalitetnija Crvena zvezda.

- Ova Zvezda zaslužuje navijače i punu Marakanu! Narod mora da stane uz ovu Zvezdu - jedan je od brojnih komentara navijača crveno-belih posle partije protiv Zenita.

Deluje da je prelazni rok odrađen od strane ljudi iz Crvene zvezde ozbiljno i odgovorno, sa jasnom vizijom. Golman Omri Glazer opravdao je poverenje na prvom ispitu. Branio je protiv Zenita kao u transu, dovodio Brazilce u redovima bogatog tima iz Sankt Peterburga do ludila.

Odbrana deluje zadovoljavajuće sa komandantom i novim kapitenom Aleksandrom Dragovićem. Uz asistenciju Strahinje Erakovića i sve bolje Uroša Spajića i Nemanju Milunovića. Čini se da tu ima mnogo prostora za napredak, posebno kada se izađe visoko napred. Igrala je Zvezda protiv Zenita u formaciji sa trojicom defanzivaca pozadi na početku meča, gde se u zadnju liniju sjajno uklopio Srđan Mijailović, a onda na kraju sa četvoricom u liniji. Promena sistema, rekosmo da Barak Bahar to voli.

Bočne pozicije pokrivali su Stefan Mitrović i Kosta Nedeljković. Momak iz Kanade prvi put je pokrivao dugu defanzivno-ofanzivnu liniju po levoj strani i odlično se pokazao, čak je stigao da asistira za prvi gol Ivaniću. Mladi Nedeljković dobio je prednost u odnosu na Aleksa Viga, opravdao poverenje. Šansu su dobili i iskusni Milan Rodići Lazar Nikolić, kada je Zvezda zaigrala u formaciji 4-4-2.

1 / 7 Foto: FK Crvena zvezda

Ključnu ulogu u ovom sistemu Baraka Bahara u veznom redu ima Gelor Kanga. On je taj "okidač", igrač od kojeg sve polazi. I nije bio loš, korektan. Ali je pitanje može li Gabonac da odigra sezonu bez oscilacija. Deluje da Zvezdi treba još jedan sličan igrač. Reprezentativac Srbije Nemanja Maksimović bio bi bingo za ovaj tim Crvene zvezde. Ubacuje na to mesto Bahar mladog Jovana Šljivića koji bi mogao da bude ozbiljno rešenje, jer se lucidnim potezima već nametnuo stručnom štabu.

Marko Stamenić je otkrovenje, svuda ga ima, sa tačnim i sigurnim pasom. Ako nastavi ovako, sledeće godine bi mogao da ostvari transfer u Premijer ligu. Brine Edmund Ado, daleko je od željene forme i partija koje su mu obezbedile ugovor sa Zvezdom. Kings Kangva je ozbiljan fudbaler, ali se čini da će on karijeru gotovo izvesno da nastavi u inostranstvu. nad njim je napravljen penal, a imao je i sjajnu kontru posle pasa Bukarija.

Što se tiče ofanzive, Mirko Ivanić je čini se taj igrač na koga će se oslanjati Barak Bahar, na njegovo znanje i iskustvo da probije iz drugog plana. Piter Olajinka je neuhvatljiv, deluje jednako opasno u trku, u igri "jedan na jedan", ali i posle prekida. Osman Bukari je Zvezdino blago, neuhvatljiv za protivničke igrače Zenita, sigurno jedan od najbržih igrača u redovima prvaka Srbije. Reprezentativac Gane bio je neverovatno kompatibilan u trouglu sa Kangvom i Krasoom, pa je delovalo kao da igraju nekoliko godina, a ne svega par dana zajedno.

Žan Filip Kraso je pravi predator, ima potrebnu mirnoću, ne srlja, a ume da radi za ekipu, što je dodatni kvalitet za napadača. Vladimir Lučić ima taj filing, vic u potezu, nešto slično Robertu Prosinečkom. Moglo bi od njega da bude velike koristi u nastupajućoj sezoni. Upravo je Lučić sa Šljivićem iskreirao akciju id koje je dosuđen penal, za drugi, pobedonosni gol. Nešto mlađi Jovan Mijatović je fudbalsko blago, momak kojem su potrebni minuti, a čini se da polako, ali sigurno kupuje povrenje novog trenera.

Liga šampiona počinje 6. septembra, dotad će Crvena zvezda saznati rivale u grupnoj fazi elitnog takmičenja. Dva meseca je dovoljan period da Barak Bahar sa svojim timom spremno dočeka okršaje sa "fudbalskim monstrumima od 800 i više miliona evra". Naravno, na dupke punoj Marakani. Sezonskih karata za novu sezonu još ima, a sigurno je kako ekipa igra da će približavanjem početka sezone krenuti jagma za ulaznicama.

(Espreso/Kurir/A. Radonić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.