MESI DO 2025. GODINE NA PLATNOM SPISKU BARSELONE!? Za sve je "kriva" prethodna uprava i pandemija (FOTO)
Đoan Laporta i Lionel Mesi, Foto: EPA/XAVIER BERTRAL

predsednik otkrio

MESI DO 2025. GODINE NA PLATNOM SPISKU BARSELONE!? Za sve je "kriva" prethodna uprava i pandemija (FOTO)

Morate da razumete da je klub i dalje u delikatnoj situaciji. Na tržištu su neke stvari koje ne smemo da zanemarimo, rekao je Đoan Laporta

Objavljeno:

Đoan Laporta, predsednik Barselone dao je zanimljiv i opširan intervju u kojima se dotakao brojnih tema, poput one oko Nikole Mirotića.

Đoan Laporta
Đoan Laportafoto: EPA/Quique Garcia

I Lionel Mesi je jedna od njih. Argentinac je izabrao Inter Majami pre povratka u Ćavijetim tim, ali će još gotovo dve godine biti na platnom spisku Katalonaca.

- Mesiju želim sve najbolje. Pripremamo ogroman oproštaj od njega i meč kakav je zaslužio, a nije ga dobio na "Kamp nou." Bilo bi savršeno da se to dogodi na renoviranom stadionu, kada budu gotovi radovi. Takođe, mi Mesiju dugujemo i isplaćujemo novac do 2025. godine, što su zaostale plate koje je dogovorio sa prethodnom upravom tokom pandemije - rekao je Laporta.

Lionel Mesi u dresu Barselone
Lionel Mesi u dresu Barselonefoto: EPA/Alejandro Garcia

Dokatao se i potencijalnih pojačanja i odlazaka koja su u magli, a deluje da će Oriol Romeu biti najrealnija opcija kao zamena za Serhija Busketsa.

- Oriol iza sebe ima odličnu sezonu u Đironi. Iako dugo nije tu, on je dete "La Masije" i tehnički može da odgovori zahtevima. Ćavi je svestan situacije u kojoj se nalazi klub i da nemamo novca za skupocena pojačanja. Moramo da vodimo računa o svemu. Do sada smo dobili ponude za Kristensena, Arauha, Pedrija, De Jonga i Rafinju, ali mi ne želimo da prodajemo klub. Ansu Fati? Hajde da mu dopustimo da se dokaže, jer treba da zasluži ponovo Ćavijevo poverenje, ali verujemo da on to može. Biću zahvalan ako ostane. Ne znamo šta će biti sa Kesijem, zavisi da li želi da ode ili da ostane. Ako ostane, biće od pomoći. Što se tiče Lenglea, mislim da ćemo postići dogovor sa Totenhemom - istakao je Laporta.

Oriol Romeu (levo)
Oriol Romeu (levo)foto: EPA/David Borrat

Spekulisalo se bi Barsa mogla da dopusti otvaranje franšize pod istim imenom u Kataru, a prvi čovek šampiona Španije priznao je da je bio u ovoj zemlji.

- Morate da razumete da je klub i dalje u delikatnoj situaciji. Na tržištu su neke stvari koje ne smemo da zanemarimo. Bio sam u Kataru da pregovaram sa uticajnim ljudima koji žele da investiraju i posluju sa Barselonom - naglasio je Laporta.

Bonus video:

00:39

Vrede kao Mesi ili Ronaldo: Upoznajte najneobičnije stanovnike Dohe

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.