SKANDAL U FRANCUSKOJ: Trener Pari Sen Žermena uhapšen!
Kristof Galtje, Foto: EPA/TERESA SUAREZ

au

SKANDAL U FRANCUSKOJ: Trener Pari Sen Žermena uhapšen!

On će zajedno sa sinom biti zadržan pritvoru u naredna 24 sata

Objavljeno: 13:44h

Trener Pari Sen Žermena, Kristof Galtje, izvesno će biti smenjen, ali ima mnogo veći problem - uhapšen je u petak ujutro u Nici zajedno sa svojim sinom, prenose francuski mediji.

Galtije je oko devet časova izjutra priveden od strane policije, a kako navode francuski novinari razlog tome je istraga zbog rasne dikriminacije iz vremena kada je trener šampiona Francuske predvodio Nicu.

On će zajedno sa sinom biti zadržan pritvoru u naredna 24 sata, a u tom razdoblju će saznati da li biti će pušteni na slobodu ili pak zadržani u istražnom zatvoru.

Kako se navodi, sporan je mejl u kojem je bivši sportski direktor Nice Žilijan Furnije optužio Galtjea da je od njega zahtevao da za Nicu ne igraju tamnoputi igrači i mulslimani.

Kristof Galtje
foto: EPA/Christophe Petit Tesson

Galtije je negirao ove tvrdnje Furnijea, ali je uprkos tome njegov sadašnji klub Pari Sen Žermen pokrenuo i istragu.

Vest o skandalu trenera prvaka Francuske odjeknula je snažno, a čak se na društvenim mrežama pojavio njegov broj telefona, putem kog je dobio više od 5.000 pretnji. Zbog svega je bio prinuđen i da zatraži telohranitelje.

U aprilu je "RMC Sport" objavio moguću kaznu za Galtjea, a zaposlenici u FK Nica su navodno potvrdili da je spomenuti mejl postojao i da su tvrdnje Furnijea tačne.

Policija trenutno pregleda sve dokaze, a "RMC" piše da je najverovatnija kazna za Galtjea, ako se navodi pokažu tačnim, tri godine zatvora i 45.000 evra novčane kazne.

Podsećamo, uprkos osvojenoj tituli Galtje se nalazi pred smenom u Pari Sen Žermenu, koji je već za novog trenera izabrao Luisa Enrikea.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.