FUDBAL ZAVIJEN U CRNO: Preminula velika legenda i bivši reprezentativac! (FOTO)
Gordon Mekvin, Foto: PA / PA Images / Profimedia

tužne vesti

FUDBAL ZAVIJEN U CRNO: Preminula velika legenda i bivši reprezentativac! (FOTO)

Žalosnu informaciju objavila je njegova porodica

Objavljeno: 14:48h

Gordon Mekvin se više od decenije borio sa kancerom i demencijom, a u 70. godini je nažalost preminuo.

Tužne vesti dolaze iz Velike Britanije gde je preminuo nekadašnji fudbaler Mančester junajteda i Lidsa i bivši reprezentativac Škotske Gordon Mekvin. On je posle duge i teške borbe sa teškim oblikom demencije preminuo u 70. godini, a vesti je prenela njegova porodica. Nakon igračke karijere dugo je bio TV lice, stručni konsultant i komentator na televiziji "Skaj".

Mekvin je za Mančester junajted igrao 184 puta i sa njima je osvojio FA Kup 1983. godine, a 2021. godine je dobio dijagnozu vaskularne demencije. Njegova ćerka Hejli pošla je očekvim stopama i bila je novinarka "Skaja" takođe, a otkrila je da je u poslednjim danima Mekvin bio vezan za krevet, da je jako teško unosio tečnost i hranu i da su mu nosila bila potrebna tri puta dnevno. Demencija je samo poslednji u nizu zdravstvenih problema koje je imao, pošto je 2011. otkriveno da ima rak koji je srećom pobedio.

Preminuli Mekvin je igrao na poziciji defanzivca, a počeo je karijeru u Sent Mirenu 1970. godine. Igrao je za ovaj klub 57 puta pre prelaska u Lids dve godine kasnije, a nakon 140 nastupa i osvajanja titule 1974. godine sa Lidsom otišao je u Mančester junajted. Završio je karijeru u Seiku, klubu iz Hong Konga u Kini.

Za Škotsku je igrao 30 puta i dao je čak pet golova sa pozicija u zadnjoj liniji. Izabran je za nastup 1978. godine na Svetskom prvenstvu u Argentini ali se povredio i nije mogao da igra na tom Mundijalu.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.