SVESNI IZAZOVA KOJI SLEDI: Tandem srpskih napadača jedva čeka utakmice! (VIDEO)
Dejan Joveljić i Đorđe Jovanović, Foto: fss.rs

SJAJNO SE OSEĆAJU

SVESNI IZAZOVA KOJI SLEDI: Tandem srpskih napadača jedva čeka utakmice! (VIDEO)

Srbiju oćekuju dueli protiv Jordana i Bugarske

Objavljeno: 16:44h

Reprezentativci Srbije Dejan Joveljić i Đorđe Jovanović imaće težak zadatak na mečevima protiv Jordana i Bugarske.

Njih dvojica će zameniti Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Luku Jovića koji će propustiti okupljanje zbog povreda.

Tandem napadača je pred odlazak u austrijsku prestonicu (gde ih očekuje prijateljski susret sa Jordanom), na konferenciji za medije podelili svoje utiske.

- Zaista je velika čast i zadovoljstvo biti okružen takvim igračima u svlačionici. Što se tiče naših najboljih napadača koji su zbog povreda odsutni, za reprezentaciju je to veliki hendikep, ali nadam se da će se svi oni brzo oporaviti, jer su potrebni Srbiji. A kad smo u pitanju Đorđe i ja, znamo šta nam je činiti, spremni smo da prihvatimo odgovornost. Ako dobijemo minute, učinićemo sve da poverenje selektora iskoristimo na najbolji mogući način - rekao je Joveljić.

Dejan Joveljić, Đorđe Jovanović
foto: fss.rs

Slično razmišlja i napadač Makabija iz Tel Aviva, Đorđe Jovanović.

- Pre svega zahvalio bih se selektoru, velika je čast i privilegija biti sa najboljim nacionalnim timom i predstavljati svoju zemlju. Pred nama su dve utakmice, jedna prijateljska, druga kvalifikaciona, sa nama nisu tri najbolja napadača, ali mi ćemo dati sve od sebe da iz zamenimo na pravi način. I pomognemo da Srbija iz oba meča izađe kao pobednik - dodao je Jovanović.

Prvi rival je Jordan, nepoznanica za evropske prilike, za razliku od selekcije Bugarske.

- Nismo upoznati sa kvalitetom Jordana, ali jesmo sa Bugarima, koje ćemo sigurno još analizirati. Jordan je važna utakmica, ali svi znamo da je primarni cilj ono što nas očekuje u Razgradu. Želimo tri boda koja bi nas približila konačnom cilju - ne ostavlja dilemu Dejan Joveljić.

Dejan Joveljić, Đorđe Jovanović
foto: fss.rs

I Đorđe Jovanović ne krije da je Jordan samo zagrevanje…

- Jordan je sused Izraela, ali nisam ih nešto pratio. Ni rezultate ni igru. Slažem se sa Joveljom, naš primarni cilj je plasman na Prvenstvo Evrope, u ovom slučaju meč sa Bugarskom. Znamo svi šta želimo u tom meču - rekao je Jovanović kroz osmeh.

Kada je forma u pitanju, obojica jedva čekaju priliku…

- Sezona mi je u toku, spreman sam, čekam utakmice u najboljem raspoloženju - ističe Joveljić, a Jovanović, koji iza sebe ima dobru sezonu u Izraelu, ponavlja da je spreman da odgovori izazovu na pravi način:

- Održavao sam formu, imao sam svega pet-šest dana odmora. Odlično se osećam, kao i Joveljić, jedva čekam utakmice.

Srbija će najpre 16. juna igrati u Beču protiv Jordana od 20 časova i 30 minuta, a potom će 20. juna protiv Bugarske u Razgradu (20.45) igrati meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.