"PRATIMO JEDNOG SLOVENCA, POSTOJI MOGUĆNOST OKO ANGAŽMANA POVRATNIKA..." Mrkela o Zvezdinom prelaznom roku
Mitar Mrkela, Foto: Starsport©

OTVORIO KARTE

"PRATIMO JEDNOG SLOVENCA, POSTOJI MOGUĆNOST OKO ANGAŽMANA POVRATNIKA..." Mrkela o Zvezdinom prelaznom roku

Mogu da nam pomognu u tome, ali nekoliko stvari mora da se uskladi da bismo takve igrače vratili u naš klub, rekao je sportski direktor crveno-belih

Objavljeno:

Stigao je novi trener Barak Bahar, a odavno su obezbeđeni dolasci Pitera Olajinke i Marka Stamenića kao slobodnog igrača.

Izraelski stručnjak ne vidi kapitena Milana Borjana kao prvu opciju između stativa i dovešće golmana, a blizu su i dva napadača.

Milan Borjan
Milan Borjanfoto: Starsport©

Možda među njima bude i neki Slovenac, pošto na Marakani redovno dobijaju izveštaje iz tamošnje Prve lige o učinku pojedinaca.

- Jedan od glavnih zadataka naših skauta je praćenje igrača sa prostora bivše Jugoslavije. Pratimo jednog od slovenačkih igrača, ali ga ne bih javno pominjao. Slovenačka liga nam je zanimljiva. Kada sam bio direktor u Fudbalskom savezu Srbije, pre svakog velikog turnira ili važne utakmice, insistirao sam da odigramo pripremnu utakmicu sa Slovenijom. Verovalo se da ako pobediš Sloveniju, na dobrom si putu - pojašnjava Mitar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde u intervjuu za Delo.

Mitar Mrkela
Mitar Mrkelafoto: Starsport©

Ovaj izvor navodi da su na skeneru crveno-belih bili Marčelo Ratnik (19), štoper ljubljanske Olimpije i Žan Vipotnik (21), napadač Maribora.

- Slovenci nisu kao Holanđani ili Španci, ali su uvek disciplinovani, dobro trče, u svakoj generaciji ima dv, tri igrača koji se ističu. Ako niste dobro pripremljeni, organizovani u igri, ako ne uložite maksimalnu energiju u meču protiv Slovenaca, ne možete da pobedite. Uvek nam je bio dobar pokazatelj ako smo pobedili Sloveniju. Dobili smo realnu sliku gde pripadamo - rekao je Mrkela.

Žan Vipotnik
Žan Vipotnikfoto: SportKlubSlovenija/Youtube

Govorio je čelnik kluba sa stadiona "Rajko Mitić" o Slovencima iz igračkih dana, a spomenuo je Marka Elsnera.

Takođe i Ivana Toplaka, za kog smatra "jednim od osnivača velike Zvezde."

Ivan Toplak
Ivan Toplakfoto: Twitter/FK Crvena zvezda

Nekadašnji evropski i svetski prvak naredne sezone igraće u grupnoj fazi Lige šampiona bez kvalifikacija.

- Za mnoge ovo predstavlja veliki izazov. Mnogi igrači su otišli iz Crvene zvezde u najjače lige, ali nisu osvajali pehare u novim klubovima, niti igrali u Ligi šampiona. Oni to sigurno mogu da dožive kod nas. To je naš adut i u razgovorima sa drugim igračima - kaže Mrkela.

Mitar Mrkela
Mitar Mrkelafoto: Starsport©

Prelazni rok je maltene tek na početku, ali čovek zadužen za formiranje nagoveštava kako bi navijači mogli vide i neko poznato lice.

- Kod nas uvek postoji mogućnost da naše igrače koji su otišli u inostranstvo vratimo na Marakanu. Dobro poznaju atmosferu u Crvenoj zvezdi i njene zahteve. Iskustvo su sticali u inostranstvu i prilagođavali se vrhunskim fudbalskim i evropskim kriterijumima. Mogu da nam pomognu u tome, ali nekoliko stvari mora da se uskladi da bismo takve igrače vratili u naš klub. Potreban nam je igrač za određenu poziciju, ali u isto vreme igrač mora ponovo da želi da obuče dres Crvene zvezde. Trebalo bi znati da u inostranstvu imaju izbor povoljnije finansijske ponude - jasan je Mrkela.

Mitar Mrkela
Mitar Mrkelafoto: Starsport©

Ponosan je na činjenicu da mu je poslednja titula bila jubilarna deseta, četiri imao kao fudbaler, a šest kao funkcioner.

- Dugo sam u Crvenoj zvezdi kao igrač, direktor omladinske škole, sada u ulozi sportskog direktora, znam je do tančina. Ko ne može da se suoči sa pritiskom taj ne može ni da bude u Crvenoj zvezdi. Pritisak postoji čak i kada su rezultati dobri. Uvek tražite nešto što bi trebalo da bude bolje. I u slučaju pobeda komentariše se zašto nije bilo više golova. Uvek se traži više. Ovde sam šest godina, šampioni smo, igramo Ligu šampiona, napredujemo na UEFA rang listi, ali to još uvek nije dovoljno. Navijači žele više. Svestan sam toga. Dok postoji Crvena zvezda biće tako - zaključio je Mrkela u razgovoru za Delo.

Bonus video:

01:36

Sportsko društvo Crvena zvezda proslavilo 78 rođendan

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.