TUČA U MILANU TRAJALA 25 MINUTA: Ibrahimović udario na sebi ravnog, "Medved" mu SLOMIO REBRO, na zid bacio i SRBINA
Zlatan Ibrahimović, Foto: Printscreen/Twitter/MatteMorreto

sudar titana

TUČA U MILANU TRAJALA 25 MINUTA: Ibrahimović udario na sebi ravnog, "Medved" mu SLOMIO REBRO, na zid bacio i SRBINA

Bilo je brutalno. Bila je to borba na život i smrt - opisao je Zlatan

Objavljeno: 14:05h

Zlatan Ibrahimović je prošle sezone u svom stilu slavio proslavu titule Milana pozivajući navijače da vređaju njegovog bivšeg saigrača i njihovog ljubimca Hakana Čalhanoglua, koji je prethodnog leta prešao u redove gradskog rivala Intera.

Sezonu pre, Inter je bio prvak pa se Turčin nadao da će pomoći da odbrane titulu a on tako osvojiti svoj prvi "Skudeto", ali sreća mu je okrenula leđa pa je prestižni pehar otišao u "crveno-crni" deo grada mode.

Dakle, u dve uzastopne sezone Čalhanoglu je igrao za Milan i Inter, ta dva tima su osvojila titule, ali on nije.

Ibra je očigledno ovaj njegov potez smatrao za izdaju, a sam je svojevremeno "zabo nož u leđa" navijačima Juventusa napustivši klub kad je ispao uz Serije A i prešavši baš u najljućeg rivala, Inter.

Godine 2009. napustio je "Neroazure" i potpisao za Barselonu, da bi 2010. godine Inter osvojio Ligu šampiona. Leta te godine, Ibra napušta Barsu i potpisuje za Milan, a u toj sezoni Katalonci se penju na krov Evrope...

A ove subote Čalhanoglu ima priliku da osvoji Ligu šampiona sa Interom i to nakon što su u polufinalu eliminisali upravo Zlatanov Milan. Dakle, najveće klupsko takmičenje koje je "Ibrakadabri" stalno izmicalo i - izmaklo, pošto je u nedelju objavio kraj karijere.

Kada je prvi put bio napadač Milana, Ibrahimović je brzo potvrdio reputaciju i nametnuo se kao vođa ekipe.

1 / 5 Foto: EPA/MATTEO BAZZI

Naviknut da bude "alfa mužjak" čopora, Zlatan se od početka nije mirisao sa američkim defanzivcem, manje od godinu dana mlađim Ogučijem Onjevuom koji je takođe bio izuzetno fizički snažan (193 cm, 90 kg) i na treninzima je prštalo od njihovih duela.

Ibrahimović je jednom prilikom žestoko uleteo u noge Onjevuu, koji se odmah pridigao besan kao ris. Zgrabio je Zlatana za vrat i tada je počela mitska tuča. Detalji se znaju samo iz kasnijih priča saigrača, ali i autobiografije Šveđanina.

Masimo Ambrozini je rekao da je tuča bio jedan od najstrašnijih dana u njegovom životu i da nije bilo lepo videti kako se bore dva muškarca od 100 kg.

Oguči Onjevu, Zlatan Ibrahimović
foto: Profimedia

- Pokušao sam da ih razdvojim, ali to vam je bilo kao da pokušavate da otključate zamandaljena vrata prstima, nije bilo šanse. Koji sekund kasnije video sam samo Gatuza dole sa njima - ispričao je svojevremeno Ambrozini.

Dopunjuju ga reči prgavog Đenara Gatuza, koji je na kraju platio ceh.

- Imao sam ludu ideju da uđem i razdvojim ih, na kraju sam dobio šamar od obojice. Na kraju su se borili 25 minuta i niko nije došao da ih razdvoji.

A ovako je to opisao Ibrahimović:

- Kada sam ustao osetio sam udarac u rame. To nije bila dobra ideja Onjuvua. Udario sam ga u glavu i poleteli smo jedan na drugog. Hteli smo da jedni drugima otkinemo delove tela - napisao je Zlatan u svojoj autobiografiji.

- Bilo je brutalno. Kotrljali smo se po terenu i udarali šakama i nogama. Bili smo ljuti i ludi. Bila je to borba na život i smrt.

1 / 10 Foto: SBCH / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Odao je priznanje protivniku.

- Niko nije pobedio, on je čudovište. On je jak kao i ja i ne vidim pobednika.

Zlatan je potvrdio da je tokom tuče slomio rebro, a Amerikanac je bio skroman i nije želeo da iznosi više detalja osim što je potvrdio sukob, rekavši da ne želi da pokreće polemike.

- Jednostavno se desilo. On je rekao stvari koje nije trebalo da kaže, ja sam rekao neke stvari koje nije trebalo da kažem, i tako... Nisam možda imao pravi pristup toj situaciji. Na kraju smo se izvinili jedan drugom, priznali da smo pogrešili. Svaki čovek ima svoje granice, moja je tog dana bila probijena - rekao je Amerikanac nigerijskog porekla.

Onjevu je uvek bio igrač koji se ne povlači ni pred kime, a to je na kraju krajeva najbolje osetio naš nekadašnji reprezentativac Milan Jovanović u vreme kada su obojica bili članovi Standarda iz Liježa. Tada je Srbin napao jednog saigrača, a "Medved" Onjevu je stao u njegovu zaštitu, pa je "Lane" odletelo na zid.

- Jova je odmah krenuo da kritikuje saigrača, ali se onda umešao naš "medved" Oguči Onjevu, zgrabio Jovanovića za vrat i bacio ga o zid. Potom se smireno okrenuo. Milan se zbog svog ispada izvinio hiljadu puta. Nervoza je prevladala. Oguči se potom obratio saigraču koji je pogrešio kod pasa "OK, prijatelju. Nema problema. Nije Jovina greška. Molim te, nemoj da grešiš u dodavanju". Znate da se takve stvari dešavaju kada imate "usijane" glave u svlačionici - ispričao je tadašnji kapiten Standarda Stiven Defur.

Bonus video:

00:11

Zlatan Ibrahimović slavi titulu uz hit Nade Topčagić

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.