OBE KLUPE SKOČILE, DMITROVIĆ I MURINJO BILI U CENTRU PAŽNJE: "Ja sam ga samo odgurnuo..."
Marko Dmitrović, Foto: EPA/Jose Manuel Vidal

bilo je napeto

OBE KLUPE SKOČILE, DMITROVIĆ I MURINJO BILI U CENTRU PAŽNJE: "Ja sam ga samo odgurnuo..."

Srpski golman je nahvalio svog trenera, a onda se okrenuo situaciji sa Portugalcem

Objavljeno:

Marko Dmitrović je očekivano ostao na klupi Sevilje u finalu Lige Evrope sa Romom, ali to se može reći samo figurativno. Iako nije igrao, srpski golman je bio najaktivniji među rezervnim fudbalerima andalužanskog kluba, a u neizvesnoj završnici konstantno na nogama.

U drugom produžetku našao se u centru pažnje zajedno sa Žozeom Murinjom kada su se dve klupe sukobile, a sve nakon dve duge pauze zbog navodne povrede Nemanje Matića. Dmitrović je tad smirivao strasti.

- Zato što niko ne zna engleski, pa su mene uvalili da pričam sa sudijama. Šalu na stranu, šta smo sve prošli ove sezone, ova titula je za sve nas, za ceo grad i ceo klub. Znamo sve šta smo prošli. Sredinom marta u zoni za ispadanje i prvi cilj je bio da se izbori opstanak, a u Evropi šta se uradi. Na kraju se sve okrenulo, cela sezona, ova grupa igrača zaslužuje sve najbolje. Ovo je drugo takmičenje po kvalitetu, pobediti u sedam četvrtfinala, sedam polufinala i sedam finala. Zaslužili smo zbog sve patnje kroz koje smo prošli - rekao je u dahu Dmitrović.

Glavno priznanje odaje treneru Hozeu Luisu Mendilibaru.

- Stvarno smo ujedinjeni svi i znamo kroz šta smo svi prošli. Znali smo da je ovo vrh koji je bilo teško dostići. Samo mi znamo kako nam je bilo teško. Sve se poklopilo dolaskom Mendilibara. Uveo je normalnost, a znam ga još iz Eibara. On je vrhunski trener, ali je dosta godina provodio u malim klubovima i svi su sumnjali. Znao sam da je čovek kalibra da nas izdigne, ali ovo što je uradio je za kapu dole.

A o raspravi sa Mendilibarovim kolegom, kontroverznim Portugalcem...

- Bilo je nekog koškanja. On je mislio da sam ja ušao u konflikt, a ja sam samo odgurnuo njegovog pomoćnika koji je protestovao. Normalna tenzija tokom utakmice, a ja sam smirivao strasti. On je pomislio da je mene napao neki njegov pomoćnik, a onda mi se izvinio. To su tenzije tokom utakmice, ali sve se završilo na sportskoj strani i nije bilo većeg konkfilkta - objasnio je Dmitrović.

Žoze Murinjo
foto: EPA/ANNA SZILAGYI

Bonus video:

02:09

SUZE SU SAME KRENULE, NISAM MOGAO DA IH ZADRŽIM! Gudelj nije mogao da sakrije emocije: Cele godine... Prvo Dragiša, SADA BEBA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.