"VREME JE ZA PROMENU, ŽELIM DA ODEM!" Kraj ljubavi Dragovića i Zvezde (FOTO)
Aleksandar Dragović, Foto: Starsport©

BOMBA!

"VREME JE ZA PROMENU, ŽELIM DA ODEM!" Kraj ljubavi Dragovića i Zvezde (FOTO)

U pogledu uspeha, prelazak u Beograd je bio prava stvar, istakao je Aleksandar između ostalog

Objavljeno: 15:42h

Aleksandar Dragović, fudbaler Crvene zvezde za dve sezone osvojio je isto toliko titula šampiona Srbije i na korak je od druge duple krune zaredom.

Aleksandar Dragović
Aleksandar Dragovićfoto: FK Crvena zvezda

Odavno je poznata priča da su za njega zainteresovani klubovi iz Austrije, zemlje gde je rođen, a jedan tim posebno se izdvaja.

Ipak, 32-godišnji štoper zasitio se fudbala u Srbiji i želi novi izazov u karijeri, uprkos prilici da bi mogao da igra Ligu šampiona na jesen.

Aleksandar Dragović
Aleksandar Dragovićfoto: Starsport©

- Vreme je za promenu, želim da odem - rekao je Dragović za austijski "Kronen cajtung" i dodao: - U pogledu uspeha, prelazak u Beograd je bio prava stvar. Ne možete zamisliti ništa bolje od osvajanja titule u Srbiji sa Zvezdom. Znate koliko sam vezan za dedu, on je bio presrećan što sam potpisao za njegov omiljeni klub i osvojio titulu.

Aleksandar Dragović na utakmici Crvene zvezde i Radnika iz Surdulice
Aleksandar Dragović na utakmici Crvene zvezde i Radnika iz Surdulicefoto: Starsport©/Srđan Stevanović

Defanzivac ima 32 godine, a u karijeri je osvojio 13 trofeja.

- Igrao sam u Švajcarskoj, Ukrajini, Nemačkoj, Engleskoj i Srbiji, a moj stari san je italijanska Serija A. Moj moto 'old but gold' važi tamo i želeo bih da tamo zaigram - istakao je Dragović.

Aleksandar Dragović
Aleksandar Dragovićfoto: Starsport©

Ima važeći ugovor po završetku ove sezone (traje do leta 2024. godine). - Dao sam sve od sebe klubu dve godin, verujem i nadam se da niko neće postaviti prepreku na moj put, da će moja želja za promenom biti shvaćena i prihvaćena - iskren je Dragović.

Aleksandar Dragović
Aleksandar Dragovićfoto: Starsport©

Mediji su ga dovodili u vezu sa austrijskim ekipa poput LASK-a iz Linca, Rapida iz Beča i gradskog i najvećeg rivala Austrije u kojoj je ponikao.

- To je klub u kojem sam odrastao kao fudbaler, sa kojim imam prirodno posebnu vezu, gde sam mogao da počnem uspešnu karijeru. Austrija će uvek biti tema, naravno, ali bih voleo da nastavim karijeru u inostranstvu, ako bude prilike - jasan je Dragović.

Bonus video:

00:47

Delije pale zastave Rome

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.