MARKO NIKOLIĆ PREKINUO ĆUTANJE: "Promocija je za 10 dana" - srpski trener preuzima klub BOGATE ISTORIJE
Marko Nikolić, Foto: Starsport©

dogovor je pao

MARKO NIKOLIĆ PREKINUO ĆUTANJE: "Promocija je za 10 dana" - srpski trener preuzima klub BOGATE ISTORIJE

Gladan je uspeha i definitivno se vraća trenerskom poslu

Objavljeno: 18:27h

Srpski fudbalski stručnjak Marko Nikolić se definitivno vraća trenerskom poslu posle duže pauze nakon otkaza u Lokomotivi iz Moskve.

Nedeljama se spekuliše o njegovom novom klubu, u priči se našao i Partizan, a u razgovoru za mađarske medije je otkrio da će ukoro sve biti ozvaničeno.

U intervju za mađarski csakfoci.hu, Nikolić je govorio o vremenima u Mađarskoj, analizirao tamošnji fudbal, ali i donekle dao odgovor na pitanje koje sve ovih dana zanima...

- Kada sam napustio Lokomotivu, iza sebe sam imao 23 godine staža kao trener, od toga 16 uzastopnih. Zato sam odlučio da napravim pauzu. Vratio sam se kući u Beograd, provodio vreme sa porodicom, mnogo smo putovali i konačno sam mogao da se družim sa prijateljima. Gledao sam mnogo utakmica, išao sam i na mečeve najboljih liga. Ipak, sada sam napunio baterije i posle Mundijala sam ponovo na tržištu. Željan novih izazova i zadataka. Opet sam gladan uspeha - kaže Marko Nikolić.

Marko Nikolić
Marko Nikolićfoto: Profimedia

Prilično smo sigurni da ste imali ponuda i dok niste bili "na tržištu". Nijedna vam nije odgovarala?

- Nije mi falilo ponuda ali sam svima govorio da želim da se odmorim. U medijima sam čitao kako imam pozive iz Srbije, Rusije, Turske, Izraela, UAE... Neke vesti su bile tačne, neke nisu. Naravno, bilo je uzbudljivih predloga ali svi znaju da je moj cilj da radim u nekoj od "liga petice". U tri navrata sam bio jako blizu tog cilja. Imao sam ponude iz Engleske, Španije i Italije ali svaka od njih je propala u finalnoj fazi iz raznih razloga.

Poslednjih dana ruski mediji tvrde da se vraćate u tamošnji fudbal i da ćete preuzeti Dinamo iz Moskve.

- Sve što mogu da kažem je dam jako blizu da opet radim kao trener. Moja sudbina će biti odlučena u narednih sedam do deset dana. Naravno, ne mogu da otkrijem ime kluba ali mogu reći da to nije klub iz "liga petice". Ipak, reč je o klubu bogate istorije i iz jake lige. Iako trenutno još nemamo definitivan dogovor.

Da li bi vam bio izazov da opet radite u Rusiji ako znate da tamošnji klubovi ne mogu da se takmiče u Evropi?

Marko Nikolić
Marko Nikolićfoto: EPA/Lukas Barth-Tuttas

- Pre svega, moram reći da sam proveo tri sjajne godine u Fehervaru. Samo me lepe uspomenu vežu za klub. Osvojili smo titulu, Kup Mađarske i igrali Ligu Evrope. Nešto što nijedan mađarski klub nije uspeo dugo vremena pre toga. Od tada je Ferencvaroš konstantan u grupnim fazama ali pre toga smo mi bili ti koji su probili led u Evropi i doneli veliku radost mađarskoj publici. Volim Mađarsku kao zemlju, mnogi prijatelji mi žive tamo, Budimpešta je prelep grad a već dugo pratim tržište nekretnina tamo jer želim da sa porodicom kupim stan u prestonici.

Nikolić je otkrio i da uskoro stiže u Budimpeštu...

- Prisustvovaću 30. maja stručnoj konferenciji u Budimpešti a dan posle ću biti gost na finalu Lige Evrope. Voleo bih da radim u Mađarskoj opet jednog dana, ali ne u klubovima koji se bore za opstanak. Moje ambicije su iznad toga. Uvek želim da radim u klubovima koji napadaju trofeje, imaju velike planove a nažalost Fehervar trenutno nije u toj poziciji. Ipak, i dalje navijam za njih i želim im sve najbolje. Pre nekoliko godina nisam mogao zamisliti da će Fehervar biti drugoligaš ali danas je to realna opasnost. Nadam se da će se to promeniti u budućnosti. Ferencvaroš je mnogo napredovao poslednjih godina i pokazao kako ozbiljan klub funkcioniše.

Da li pratite prvenstvo Mađarske?

- Da, pokušavam da gledam što je više utakmica moguće. Ali ne samo kroz rezultate. Ove sezone sam pogledao mnogo utakmica Ferencvaroša, Fehervara, Debrecina i Puškaša. Čestitam Fradiju na osvojenoj tituli ali želim i da odam priznanje Kečkemetu i da posebno podvučem dobar rad Srđana Blagojevića u Debrecinu i Nebojše Vingnjevića u Ujpeštu.

Da li vas u skorijoj budućnosti možemo očekivati u mađarskom fudbalu?

- Naravno da je povratak u Mađarsku uvek opcija. Zašto da ne? To ne bi bio korak unazad jer mađarski fudbal napreduje. Ferencvaroš konstantno igra u Evropi ali i ostali klubovi su sve jači. Čak i reprezentacija napreduje. Volim Mađarsku privatno i poslovno. Blizu je Srbije, na dva, tri sata vožnje od Beograda i još manje avionom.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.