DŽAJIĆ POSETIO ČEFERINA: UEFA pohvalila FSS - tema i KANDIDATURA za veliko takmičenje!
Čeferin i Džajić, Foto: FSS

VAŽAN SASTANAK

DŽAJIĆ POSETIO ČEFERINA: UEFA pohvalila FSS - tema i KANDIDATURA za veliko takmičenje!

Delegacija FSS predstavila ciljeve za naredne četiri godine

Objavljeno: 17:57h

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić sastao se u Nionu sa prvim čovekom UEFA Aleksandrom Čeferinom, u sklopu službene posete.

U delegaciji FSS-a bio je generalni sekretar Jovan Šurbatović, dok je ispred UEFA prisustvovao i Direktor nacionalnih asocijacija Zoran Laković.

Iz FSS-a su naveli da su tokom sastanka čelni ljudi saveza upoznali predsednika UEFA sa strateškim ciljevima u naredne četiri godine, koji se pre svega odnose na zajednička ulaganja u infrastrukturu i terene, izgradnju administrativne zgrade, osnivanje Akademije FSS i eventualnog domaćinstva Evropskog prvenstva u jednoj od mlađih uzrasnih kategorija.

Delegacija FSS u poseti UEFA
Delegacija FSS u poseti UEFAfoto: FSS

- Predsednik Čeferin je još jednom pohvalio napore Fudbalskog saveza Srbije koji uz svesrdnu podršku Vlade Republike Srbije na pravi način koristi sredstva UEFA namenjena razvoju infrastrukture i stvaranju lepše slike na fudbalskim terenima širom zemlje- dodaje se u saopštenju FSS-a.

Na sastanku se govorilo i o mogućoj kandidaturi Srbije za domaćina Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine, a koje bi se održalo 2027. godine. Takođe se navodi da bi izgradnjom Nacionalnog stadiona od 50.000 mesta Srbija stekla mogućnost da bude domaćin finala Lige Evropa ili Lige konferencija.

Čeferin i Džajić
Čeferin i Džajićfoto: FSS

Potvrđeno je da će 4. oktobra Beograd biti domaćin Het-trik Komiteta UEFA, kao i da će se jedan od narednih seminara Sudijske organizacije UEFA održati u Sportskom centru FSS-a u Staroj Pazovi, dok bi glavni grad Srbije mogao da bude organizator jednog od narednih UEFA Kongresa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.