REŠIO DA ZAVRŠI KARIJERU: Ostavio dubok trag u Zvezdi, a sada kreće novo poglavlje u svom životu!
Nenad Krstičić tokom meča Crvene zvezde, Foto: Starsport©

presekao

REŠIO DA ZAVRŠI KARIJERU: Ostavio dubok trag u Zvezdi, a sada kreće novo poglavlje u svom životu!

Zbog uticaja koji je imao na tim Vladana Milojevića, Nenad Krstičić nazvan je Profesorom veznog reda

Objavljeno: 10:28h

Čeka Crvenu zvezdu ozbiljna rekonstrukcija tokom leta, nastavak podmlađivanja tima, i izvesno je da u rosteru za Ligu šampiona neće biti Nenada Krstičića. Prema informacijama Mocart Sporta iskusni vezista i bivši reprezentativac Srbije rešio je da završi karijeru i posvesti se porodičnom biznisu, tim pre što mu ističe ugovorna obaveza sa srpskim šampionom.

Iako je u drugom mandatu ostavio bled utisak pamtiće se da je Nenad Krstičić imao veliki uticaj na igru Crvene zvezde dok je ekipu predvodio Vladan Milojević i bez ikakve sumnje predstavljao jedan od najboljih ulaznih transfera sportskog direktora Mitra Mrkele. Od dana kada je zadužio crveno-beli dres, posle povrede Branka Jovičića, Krstičić se etablirao kao neizostavni deo veznog reda Crvene zvezde. Odlično je igrao u evropskim mečevima, pamtiće se ključna lopta u sudaru sa Kelnom, kada je inicirao asistenciju Rodića i pogodak Srnića. Odličan je bio i u dvomeču protiv Arsenala, a dobre partije je pružao i narednog leta kada je Crvena zvezda prvi put ušla u Ligu šampiona.

Navijači će ga sigurno pamtiti i po utakmici u Salcburgu. Pri vođstvu domaćina od 2:0, i u periodu totalne dominacije austrijskog tima, Krstičić je inicirao sukob sa Pogrančićem. Bio je to detalj koji je sve promenio, uvod u veliki povratak Crvene zvezde.

FK Crvena zvezda, Nenad Krstičić
foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto

Zbog uticaja koji je imao na tim Vladana Milojevića nazvan je Profesorom veznog reda. Njegov odlazak u AEK ostavio je veliku rupu u srcu Zvezdinog tima, pa je na insistiranje Dejana Stankovića vraćen u Ljutice Bogdana leta 2021. godine. Mladi stručnjak je verovao da je tandem Sanogo-Krstičić dostojan Lige šampiona, ali bivši reprezentativac Srbije nije uspeo da se vrati na pređašnji nivo. Izugbio je na brzini i oštrini.

Uglavnom je igrao u mečevima Superlige Srbije, a ove sezone minutaža mu je redukovana. Odigrao je samo četiri zvanične utakmice, poslednji put je bio na terenu 23. oktobra u pobedi nad niškim Radničkim (2:1).

Dva boravka na Marakani bila su dovoljna Nenadu Krstičiću da osvoji četiri šampionske titule i dva Kupa. Tu je i prvo proleće u Evropi posle 26 godina, učešće u Ligi šampiona, vrhunska partija protiv Liverpula, i opisana dešavanja u Salcburgu.

Nenad Krstičić
foto: Starsport©

Pre Crvene zvezde Nenad Krstičić je imao vrlo živopisnu karijeru. Momak rođen u Beogradu 1990. godine se posle nekoliko dobrih sezona u dresu OFK Beograda preselio u Sampdoriju. Skupio je 101 meč u klubu iz Đenove, ta brojka bi bila značajno veća da mu u jednom trenutku nije dijagnostifikovana akutna leukemija. Uspeo je Krstičić da pobedi opaku bolest i nastavi karijeru. Pored Sampdorije igrao je za Đenovu, dok je u Zvezdu došao iz španskog Alavesa.

Bio je standardni mladi reprezentativac naše zemlje, dok je za A selekciju odigrao četiri meča. Uglavnom u eri Siniše Mihajlovića.

Za Crvenu zvezdu je odigrao 111 mečeva, postigao osam golova i upisao pet asistencija. Verovatno će odigrati još jedan do kraja Superlige Srbije. Da ga navijači pozdrave još jednom. Zaslužio je zbog impresivnog prvog mandata.

BONUS VIDEO:

00:32

Atmosfera pre utakmice Crvena zvezda - Trabzon

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.