Današnja deca će se smejati, ali zbog OVIH STVARI su naša detinjstva bila najsrećniji period života! (GIF)
Foto: Printscreen Youtube/The Slow Mo Guys

Sećate li se?

Današnja deca će se smejati, ali zbog OVIH STVARI su naša detinjstva bila najsrećniji period života! (GIF)

Buckasti klinac koji je doneo loptu na terenče ispred zgrade, sa improvizovanim golovima napravljenih od školskih torbi i dukseva, ljuti se jer nije dobio pas kada je bio sam ispred gola, uzima loptu i odlazi kući... Koliko puta vam se to dogodilo?
Objavljeno:

Da li ste imali srećno detinjstvo? Da li ste provodili po šest, sedam sati u kontinuitetu napolju, a kući dolazili blatnjavi, modri, ponekad i malo krvavi, spremni za jedno poduže tuširanje i krevet u devet?

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ako ste odlazili svako jutro napolje, sa ili bez lopte za fudbal, košarku, pa čak i tenis, rukomet, onda definitivno jeste bili srećni.

U današnje vreme, sve je manje i manje dece po terenima širom Srbije, a za to je pored manje stope rađanja, nego, na primer, devedesetih ili osamdesetih, "kriva" i nova tehnološka revolucija, tačnije stavljanje "svemogućih" telefona u ruke "mladih ljudi", koji na taj način gube ikakvu potrebu za kretanjem. Hvala bogu, ne u svim slučajevima. Zato, red je da vas podsetimo kako se to radilo u vremenima kada smo mi bili klinci, 80-ih, 90-ih, pa čak i početkom 2000-ih godina.

Neki su se pod svodom nebeskim igrali raznih društvenih igara (jurke, pajkana i lopova, lozinke, žmurke, šuge), devojčice su najviše koristile lutke, dok su dečaci (pored neizbežnog, za naše prostore, rata, ali i klikera) najviše praktikovali "ganjanje lopte", iliti fudbal.

Ali, namerno kažemo ganjanje lopte, jer u većini slučajeva nije ni bilo pravog terena. Deca su toliko želela da se nadmeću sa vršnjacima, da su na poljanama, ili betonskim platoima na kojima je bilo mesta, postavljala školske torbe i dukseve, ili nekada kamenje.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.