SITI PONOVO NA VRHU: Haland i Alvarez pokorili London, Njukasl i Junajted nadomak LŠ!
Fudbaleri Mančester sitija, Foto: igel Keene/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

GRAĐANI SE PITAJU

SITI PONOVO NA VRHU: Haland i Alvarez pokorili London, Njukasl i Junajted nadomak LŠ!

Siti je sada prvi ispred "tobdžija" sa bodom prednosti i utakmicom manje

Objavljeno: 17:29h

Fudbaleri Mančester sitija, Junajteda, Njukasla i Bornmuta ostvarili su trijumfe na otvaranju programa Premijer lige u nedelju.

Najvažnije vesti nam stižu sa "Krejven kotidža" gde su "građani" slavili u gostima protiv Fulama rezultatom 1:2 i tako stigli do vrha tabele u engleskom šampionatu prestigavši Arsenal.

Siti je do prednosti doveo Erling Haland već u trećem minutu igre sa penala i tako se izjednačio sa Alanom Širerom i Endijem Kolom. Norvežanin je protiv Arsenala oborio rekord Moa Salaha po broju golova u Premijer ligi u formatu sa 38. kola, a sada je u ravni sa onima koji imaju najviše golova (34), ali do čega su došli u sezonama kada se igralo 42 meča.

Fulam je bio bez suspendovanog Aleksandra Mitrovića, ali je njegova zamena Karlos Vinisijus u 15. minutu doneo izjednačenje domaćinu. Konačan rezultat je postavio Hulijan Alvares u 36. minutu.

Za Fulam je od 78. minuta igrao srpski reprezentativac Saša Lukić.

Siti je sada prvi ispred "tobdžija" sa bodom prednosti i utakmicom manje. Fulam je 10. sa 45 bodova.

U drugom susretu dana Mančester junajted je slavio minimalnim rezultatom golom Bruna Fernandeša u 39. minutu.

Njukasl je preokrenuo 0:1 Sautemptona iz prvog poluvremena i slavio rezultatom 3:1. Goste je u prednost doveo Stjuart Armstrong u prvom poluvremenu i to je jedini gol viđen u prvih 45 minuta.

Domaćin je bio bez gola sve do 55. minuta kada je pogodio Kalum Vilson, a od tog trenutka je igra Sautemptona postala neprepoznatljiva. Do kraja se Vilson upisao još dva puta, ali mu je jedan pogodak poništen zbog minimalnog ofsajda. Autogol je postigao i Tio Volkot.

Njukasl posle ovog meča ostaje treći sa 65 bodova i čini se da će igrati u Ligi šampiona prvi put posle 20 godina. Ispod njih je Junajted na dva boda zaostatka uz meč manje.

U poslednjem meču dana Bormut je pobedio Lids 4:1 i tako najverovatnije obezbedio ostanak u elitnom rangu.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.